Årets sidste kamp

I morgen spilles sidste turneringskamp i 2016 - turen går til Hjørring, hvor det stærke tophold Vendsyssel FF venter.

Bredbånd Nord Arena er et sted, hvor FC Roskilde har haft det svært de seneste mange gange - og det må der gerne laves om på i morgen.

FC Roskilde har, som de fleste ved, haft et forrygende efterår, hvor man stadig er med i DBU Pokalen og hvor en aktuel 3. plads i 1. division, med en sejr mod Vendsyssel FF, kan veksles til en 1. plads. Truppen er bred, humøret er højt og der er en stor lyst til at tage revanche for det triste 5-0 nederlag i september, da de to hold seneste tørnede sammen i Hjørring.

Vendsyssel FF, der har svenske Joakim Mattsson i cheftrænersædet, hvor han overtog roret i sommeren 2016 efter Ove Christensen, startede sæsonen skidt med fire point efter de første seks kampe - og en placering i den triste ende af tabellen. Derefter har de dog vist stor styrke og er kravlet stille og roligt op i tabellen for at ligge nummer ét, inden Hobros sejr i torsdag.

Mattsson, der senest har været cheftræner i Skive og inden da var assistentræner i OB, Randers FC og Silkeborg, har en trup med nogle erfarne og dygtige spillere i truppen.

Målmand Jesper Christiansen, der egentlig var stoppet i Vendsyssel FF, blev i september hentet ind igen på en kort aftale for resten af året. Det skete efter de første seks kampe, så det er indlysende, at han har en stor andel i holdets succes. Den 38-årige keeper, der i øvrigt er født i Roskilde, har en fortid i Roskilde Boldklub af 1906, hvor han spillede i sæsonen 1997/1998.

Men også navne som Chris Sørensen, brasilianske Brandão (tidligere HB Køge) og altid farlige Thomas Dalgaard afkræver respekt.

Så der er lagt i kakkelovnen til et topbrag, hvor vinderen altså kan overvintre på 1. pladsen, og hvor der vil blive givet alt, hvad der kan mobiliseres af fightervilje for at lukke efterårssæsonen med manér.

Hvis du ikke selv skal se kampen live i Hjørring, kan du følger med her på hjemmesiden.