RB 1906 rykker op i Danmarksserien

23. juni 2020

I flere år har FC Roskildes moderklub, Roskilde Boldklub af 1906 - bedre kendt som RB 1906 - budt sig til i toppen af Sjællandsserien. Sidste sæson var holdet millimeter fra at rykke op, da man ‘kun’ manglede ét enkelt mål i en oprykningskamp mod Tårnby FF. Dengang gik det ikke, men fra næste sæson er det slut med Sjællandsserien, da RB’s 1. hold har sikret sig oprykning til Danmarksserien.

Selvom holdets anfører helst så, at man selv havde gjort arbejdet færdigt, har RB's flotte placering før Corona-pausen gjort, at de i sæsonen 20/21 kan kalde sig for Danmarksseriehold.

Vi har taget en snak med to af holdets profiler og deres cheftræner herunder.

Cheftræner for RB 1906, Morten Uddberg, er utrolig glad for oprykningen: "Det er en fantastisk følelse, at få en oprykning med et så ungt og talentfuldt hold. Det er frugten af en godt talentarbejde hos RB Elite (tidligere FCR-ungdom), samt et struktureret samarbejde mellem U/19 og Sjællandsserieholdet. Nu skal spillerne selvfølgelig holde sig i form i løbet af sommeren, og så har vi opstart en uge før vi plejer, for at komme op i gear. Der er ingen tvivl om, at vi skal bruge nogle kampe til at tilvende os tempo og intensitet - det er klogere og mere rutineret spillere vi kommer op imod, men vi har et fantastisk hold med masser af talent, så vi ser lyst på fremtiden i Danmarksserien."

Også holdets anfører, Simon Christoffersen, kan mærke glæden: "Det er en super fed fornemmelse. Vi havde selvfølgelig helst set, at sæsonen blev spillet færdig, og vi på den måde kunne have gjort arbejdet færdigt, men det er der ikke noget at gøre ved. Vi ser frem til den kommende sæson i Danmarksserien, og er allerede så småt ved at begynde forberedelserne til dét, der bliver en spændende sæson. Det bliver en stor udfordring at rykke op, men vi er fortrøstningsfulde og føler os sikre på, at vi godt kan være med. Jeg synes, vi står fint rustet. Ingen tvivl om, at det altid er en stor udfordring, når man rykker en række op, specielt springet fra Sjællandsserien til Danmarksserien, men vi er et ualmindeligt ungt hold, der skal drage fordel af vores energi, fart og aggressivitet. Kan vi det, så er jeg ikke i tvivl om, at vi kan få en rigtig fin sæson."

Albert Theodor Kornum, der til daglig spiller for RB 1906, har drømt om det lige siden det glippede sidste år: "Det er virkelig en forløsning, da det er noget klubben og os spillere har arbejdet ihærdigt efter. Specielt med henblik på, at vi lige akkurat ikke rykkede op sidste år. Så det føles rigtig godt, at vi nu rykker op i Danmarksserien. Vi er jo generelt et rigtig ungt hold og jeg føler virkelig, at vi kan få udløst vores potentiale med den trup vi har, nu hvor der står DS på programmet. Hvis vi tilmed kan hive et par stærke spillere til, tror jeg det kan blive rigtig godt.”

Herfra skal der lyde et stort tillykke til RB 1906 med oprykningen til Danmarksserien.