Rasmus Monnerup, First Team Coach

31. juli 2015

Her kort før sæsonstart, blev Rasmus Monnerup First Team Coach for FC Roskildes divisionshold i Bet25 Ligaen.

Om den nye struktur i trænerteamet siger Rasmus: "Der er egentlig ikke den store revolution i ændringen af rollefordelingen. Det er mere et ønske fra Theil og mig om, også udadtil, at gøre det klart, hvordan rollefordelingen er. Allerede da jeg startede i klubben i vinter havde vi talt om det, men der var det bare endnu mere vigtigt at holde 100 procent fokus på at overleve og derfor ventede vi, så vi lige kunne se, hvordan det hele gik. Men vi har alle været meget tilfredse, og derfor var både Michael og jeg heller ikke i tvivl om, at vi gerne ville forlænge vores aftaler med klubben. Vi synes, vi har et rigtigt godt setup i klubben, og vi følger jo den trend der er i de store klubber - at man arbejder med et større trænerteam. Der er ganske enkelt så mange ting, man skal tage sig af som træner, at man ikke kan stå med det hele alene - i hvert fald ikke hvis der skal være kvalitet i det, man laver.

Vi synes, det er en kæmpe styrke, at vi har cheftræneren for U19, Michael Winter, med i trænerteamet omkring førsteholdet, da det samtidig er med til at give en god sammenhængskraft i klubben. Samtidig supplerer Theil, Michael og jeg hinanden glimrende, og har forskellige styrker og svagheder, hvilket jeg synes, vi er gode til at udnytte - altså vores styrker", siger Rasmus med et smil.

Rasmus kom fra en stilling som cheftræner i Birkerød og var lidt spændt på, hvordan det ville være ikke længere at have det sidste ord, men han er blevet meget positivt overrasket af to årsager.

Rasmus uddyber: "Theil er meget lydhør og god til at uddelegere, og så er det selvfølgelig også en kæmpe fordel og styrke, at vi ser meget ens på fodbold. Det er vigtigt i et trænerteam, at man kan få modspil og diskutere tingene, men hvis man er uenig i spillestil og filosofi, så kan det simpelthen ikke fungere. Diskussionerne skal handle om spillervalg, små justeringer og udvikling af spillestil - og her er vi virkelig inde i en god proces. Theil har jo skabt et fantastisk fundament i jubelsæsonen i 2. division og det er jo det, vi skal udvikle og bygge videre på".

Rasmus slår endvidere fast, at han i FCR får lov til at bruge næsten al sin tid på det fodboldfaglige og arbejdet med spillerne, og ikke alt muligt udenom. Rasmus: "I Birkerød brugte jeg vel 80 procent at tiden på alt andet end træning, spillerudvikling og taktik, og det er ikke der, min interesse ligger, så det er fantastisk at få lov at arbejde med selve trænergerningen her i klubben".

Om hans trænerkarriere siger Rasmus: "Det var egentlig lidt tilfældigt, jeg startede som træner. En af mine barndomsvenner var blevet træner i Birkerød, og skulle til en turnering i Holland, og han ringede og spurgte om jeg ville med, hvilket jeg takkede ja til. På den tur fandt jeg ud af, at jeg havde noget at byde ind med, og at det faktisk var ret interessant at se, hvordan man kunne rykke noget ved at ændre på nogle ting. Da vi kom hjem, blev jeg ringet op af formanden i Birkerød, som tilbød mig et job i ungdomsafdelingen, og et halvt år efter var jeg træner for klubbens bedste U17-hold, som jeg så fulgte op til U19. Jeg var U19-træner i to år, hvorefter Tom Nielsen hev mig op på klubbens førstehold i Danmarksserien som assistent i første omgang. I min første sæson som seniortræner rykkede vi op i 2. division og Tom og jeg blev begge cheftrænere for holdet. I vinterpausen blev vi dog enige om kun at have en cheftræner - det blev mig og Tom blev assistent og scout inden han stoppede i sommerpausen. Vi overlevede i alt tre sæsoner i 2. division, til trods for et af rækkens laveste budgetter, og det er jeg utrolig stolt over. Der var også en enkelt 2-0 sejr hjemme mod Theil og FCR (og så glemmer vi lige en 5-0 snitter i premieren i 13/14-sæsonen) ;-)

Jeg er uddannet A-træner ligesom Michael og Theil er det".

Privat er Rasmus gift med Louise og bor i Charlottenlund med Liva på 5 år, og en lillebror, der kommer til november.

Desuden er han lærer på Vedbæk Skole.

Rasmus slutter af: "Jeg er utrolig glad for at være i FCR, og synes virkelig det er en god klub med spændende perspektiver, og derfor glæder jeg mig super meget til sæsonen 15/16, hvor vi skal bygge videre på vores flotte forår".

Rasmus giver Bajram taktiske råd under kampen.