Pokaleventyret slut for denne gang

Normalt er det altid "alle gode gange tre", når man taler om lykkelige slutninger på eventyr - men i aften gik det desværre ikke helt som i eventyrene. I hvert fald ikke når man sidder i den lyseblå FCR-trøje og må konstatere, at vi i aften var et niveau under AaB og fik "én på tuden". Dermed blev kvartfinalen endestationen i en ellers godkendt pokalturnering, hvor vi blandt andre ekspederede både Hobro og FC Midtjylland ud - og hvor var det nogle dejlige aftener i Roskilde Idrætspark.

Men nu er det altså slut for denne gang.

Og der er ikke så meget at sige til den sikre AaB-sejr, for vi tabte bare til et bedre hold. Den er sådan set ikke så meget længere. På den ene side en aften man godt kunne blive lidt træt af, fordi man havde håbet på et rigtigt pokalbrag af en kamp og omvendt, så har vi fået et pejlemærke for, hvor vi skal hen, hvis vi skal helt op i toppen af dansk fodbold, hvor det er RIGTIG sjovt at spille med.

FC Roskilde kom ellers meget godt med fra starten af kampen - tre minutter var spillet da Mikkel Nøhr opsnappede bolden midt på banen og stak afsted hele vejen ned til AaB's målfelt hvor han afsluttede - dog over mål. Kort tid efter var Morten Nielsen, der i øvrigt viste rigtig fine takter, på spil. Han susede frem i venstre side og slog et stenhårdt indlæg på tværs af banen, men ingen FC Roskildespillere var nået med frem endnu.

Den slags chancer skal man score på, hvis man vil ryste et hold som AaB og eventuelt kunne lave endnu en pokaloverraskelse.

Men derfra - og frem til de sidste par minutter, hvor Martin Andersen og Mark Leth har et par relativt farlige forsøg - stod der AaB på det hele.

De spillede hurtigere og bevægede sig meget og rigtigt på banen, så der hele tiden var afleveringsmuligheder for boldholderen. De var direkte og nærgående og man kunne lave en lang oplistning af forsøg, der var farlige - ud over de fire scoringer - men det ville blive en ensformet omgang... 

Et par gange var der rent "skydetelt" i FC Roskildes forsvarszone - fx. i det 72. minut, hvor Frederik Vang måtte hive to flotte redninger frem - den ene gik via overliggeren ud i spil igen - for at afværge endnu en scoring.

FC Roskilde er altså nu ude af årets DBU Pokalen - men det er med oprejst pande og med en forvisning om, at holdet har gjort det godt og har sat "De lyseblå" på fodboldlandkortet.

Og alle ved, at ikke en skam at tabe til et bedre hold. Og det var hvad der skete i dag.

Så det er nu bare om at komme op på hesten igen, kigge fremad og fokusere på næste opgave. Allerede søndag går det nemlig igen løs i Roskilde Idrætspark, når Næstved kommer på visit i næste runde i Bet25 Ligaen.

Stemningsbilleder fra Roskilde Idrætspark. Blandt andet blev der sagt tak for en lang og tro tjeneste i den lyseblå trøje til Morten Walldo og Nicolaj Mikkelsen, der måtte forlader FC Roskilde som følge af skader. Morten Walldo er dog heldigvis stadig tilknyttet FC Roskilde som fysioterapeut.

Kampfakta


FC Roskilde - AaB 0-4 (0-3)

Tirsdag, den 5. april 2016, kl. 18.00

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 2569

Dommer: Anders Poulsen

Linjedommere: Dennis Wollenberg Rasmussen & Daniel R. Krogstrup Nørgaard

4. dommer: Lars Christoffersen

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richter

Anders Qvist

Nikolaj Hansen (anfører)

Stefan Hansen

Anders Nielsen

Mikkel Thygesen

Jesper Bech

Mikkel Nøhr Christensen

Morten Nielsen

Bajram Fetai

 

Kampforløb:

26' 0-1   Nicolaj Thomsen, straffespark (AaB)
32' 0-2   Thomas Enevoldsen (AaB)
39' 0-3   Thomas Enevoldsen (AaB)
54' 0-4   Frederik Børsting (AaB)
79' Advarsel   Jannik Pohl (AaB)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
57' Morten Nielsen Mark Leth Pedersen
64' Simon Richter Martin Andersen
75' Mikkel Nøhr Christensen Valon Ljuti

 

Ikke benyttede spillere:

Kasper Tvede

Anders Møller Christensen

Jan Kristiansen

Oscar Buch