Pointdeling i Ørnereden

7. oktober 2018

FC Roskilde skulle forsøge at rejse sig, efter nederlaget i Helsingør sidste søndag - og det skulle ske mod Nykøbing FC, der også holder til i den nederste del af tabellen. Gæsterne har - trods blandede resultater - et ganske kompetent hold, og slog seneste Næstved 4-2 i lokalopgøret.

Bane, fint vejr og 968 på lægterne udgjorde rammen. Gæster satte sig dog på 1. halvleg, og FCR havde overtaget i 2. halvleg. Det blev ikke et brag af en kamp, men der kom et point ind på kontoen. Flere af de nærmeste konkurrenter fik også et point, så der er stadig tre point op til Hvidovre, fire til Fremad Amager og syv til FC Helsingør.

Højdepunkter:

15' - FCR-forsvaret splittes da en bybdestikning lander hos Mathias Gehrt, der er smuttet ind bag midterforsvaret. Gehrt gør det grimme ved sine tidligere holdkammerater, da han fladt udplacerer Schram og bringer gæsterne foran.

38' - Jessen driver bolden frem midt i banen - han stikker den dybt til Emil Nielsen, der tager et træk og kommer i en fin position, men får ikke ramt bolden særligt godt og afslutningen er ingen sag for keeper Sebastian Olsen.

Pause

48' - Andreas Bruus smutter i dybden på en fin aflevering - han skal bruge to forsøge at sende bolden i netmaskerne.

50' - Joachim Wagner sparker fra højre mod modsatte stolpe - bolden er farlig, men lander i nettaget.

52' - FCR's forsvar er passig og kommer ikke frem og presser Wager - han trækker ind i banen fra højre side og sender den fladt under Schram og i kassen til 1-2. Det var en kold dukkert for Ørnene, der lige havde udlignet og ville jagte en føring.

55' - Jessen sender et hjørnespark fint ind i feltet, hvor indskiftede Nicolai Vallys stiger i luften og header bolden ind til udligning.

57' - FCR i flot opspil - bolden ender hos Da Silva, der med en venstre inderside forsøger at placere bolden i modsat målhjørne, men keeperen får fingerne på bolden og må give hjørnespark.

63' - Klumspil for and gæsternes mål, efter dødbold - bolden ender hos Jessen, der afslutter, men får ikke helt træf på bolden - bolden triller lige forbi mål.

82' - Efter en flot omstilling spiller Vallys bolden videre til Anders "Nille" Nielsen, der kommer alene med målmanden fra en spids vinkel. Afslutningen bliver dog lige på keeperen, som dermed får raget kastanjerne ud af ilden for gæsterne.

93' - FCR skaber kampens allersidste chance - og det var en 100%-chance og en gylden mulighed for at hente sejren i overtiden. Et fint indlæg bliver løftet ind foran mål - Anders "Nille" Nielsen er gået med frem, han stiger til vejrs og header i helt fri position - desværre kan han ikke holde bolden nede, så den suser lige over overliggeren. Dommeren fløjter af umiddelbart efter.

Efter en 1. halvleg, hvor FCR ikke kom frem til til mange reelle målchancer, og var bagud 0-1, blev det bedre i 2. halvleg. Der kom mere fart i det offensive spil, som blev mere direkte - dog uden at det blev prangende.

Ørnene havde mod slutningen af kampen et par muligheder for at afgøre kampen til egen fordel, dog uden at være skarpe nok. Så et point til hvert hold, var nok ikke helt urimeligt.

Næste kamp (hjemme mod Næstved) er blevet flyttet til tirsdag, den 16. oktober 2018, kl. 18:30, så der er mulighed for lidt længere forberedelsestid for Lønstrup og drengene inden det igen går løs.

Andreas Bruus kom på måltavlen med scoringen til 1-1.

Kampfakta


FC Roskilde - Nykøbing FC 2-2 (0-1)

Søndag, den 7. september 2018, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 968

NordicBet LIGA

Dommer: Patrick Stenzel Rasmussen

Linjedommere: Jan Johansen & Deniz Yurdakul

4. dommer: Jonathan Bak Dragsted

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Mark Gundelach

Stefan Hansen (anfører)

Daniel Stenderup

Anders Nielsen

Nicklas Halse

Mikkel Thygesen

Patrick Da Silva

Andreas Bruus

Nicolai Jessen

Emil Nielsen

 

Kampforløb:

15' 0-1 Mathias Gehrt (NFC)
45' Advarsel Patrick Da Silva (FCR)
48' 1-1 Andreas Bruus (FCR)
52' 1-2 Joakim Wagner (NFC)
55' 2-2 Nicolai Vallys (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
37' Mark Gundelach Nicolai Vallys
81' Patrick Da Silva Andreas Hermansen

 

Ikke benyttede spillere:

Jannich Storch

Maksym Fitel

Kyle McLagan

Mathias Kisum

Younes Bakiz

Dagens kampsponsor: PwC