Pointdeling i chancefattig kamp

14. maj 2017

Det var mors dag, og Bauhaus delte flotte blomster ud til kvinderne, der mødte op til dagens kamp. Vejret var dejligt, mere end 1300 tilskuere havde fundet vej til "Ørnereden". Kort før kampstart blev banen vandet og ørnen SIGR var ude på sin flyvetur.

Så rammerne fejlede ikke noget.

Theil havde ændret på seks pladser i startopstillingen i forhold til torsdagens kamp, da der var karantæne, skade og spillere, der skulle have chancen fra start.

Kampen i dag skulle vise, at FC Roskilde kunne rejse sig efter nederlaget i Nykøbing. Det blev dog ikke helt tilfældet, selv om der kom et enkelt point ind på kontoen. 1. halvleg var helt uden nerve og gejst, og det var som om begge hold var mere bange for at lade et mål gå ind, end de var interesserede i, at forsøge selv at score. Både Fremad Amager og FC Roskilde havde nok torsdagens kampe i baghovedet.

Umiddelbart lignede det ikke to hold, der faktisk havde en del af spille for, og set over hele kampen, var der ikke mange afslutninger inden for målrammen. Kampen må alt i alt betragtes som en lidt mat affære.

FC Roskilde måtte spille med de ti mand i omkring 20 minutter, da Morten Nielsen modtog sit andet gule kort, og dermed blev sendt i bad før tid.

Der blev uddelt en del gule kort - faktisk hele seks til FC Roskilde og et enkelt til Fremad Amager, som kom i overtiden. Det var nu egentlig ikke fordi kampen var så hårdt spillet, men der var nok også lidt frustrationer over, at spillet ikke rigtigt kørte som det skulle.

Den forventede trodsreaktion udeblev desværre i dag - der blev spillet henholdende og tålmodigt, og det blev aldrig det brag af en kamp, som man kunne have håbet på. Og da FC Roskilde i slutningen af kampen skulle til at satse offensivt, fik Morten Nielsen marchordre, og så gik den plan lidt i vasken.

Højdepunkter:

9' - FCR er ved at komme til afslutning. Bolden slås ind i felten mellem venner og fjender. Amagerforsvaret får tacklet i afslutningsøjeblikket.

12' - Frispark fra venstre side sendes ind i feltet - Daniel Segev kom lige en postgang for sent ved modsatte stolpe, men han bliver holdt nede. Dommerens fløjte var dog tavs.

24' - Fremad Amagers første afslutning på mål. Et langskud uden power fra Abdalas, som Schram snupper uden problemer.

27' - Frispark til Fremad Amager der bliver sendt ind i feltet - Malte Meier Carlsen stiger op og header på mål - Schram bokser til hjørnespark.

28' - På det efterfølgende hjørnespark heades på mål - Thygesen redder på stregen. To chancer i træk, der viser, at Fremad Amager trods alt også er på banen.

40' - Stikning i dybden - Finnur Justinussen afslutter resolut, men Schram er på plads

PAUSE

87' - Emil driver på tvært fra venstre, laver skudfinten, tager et træk mere og banker på kassen, men bolden blokeres af en Amar'kaner og den suser til hjørne.

Der var stort set ikke noget at skrive hjem om i 2. halvleg, og set over hele kampen var et point til hvert hold vel rimeligt.

Det varr ærgerligt, at FC Roskilde ikke kunne gribe chancen for alvor og hente alle tre point, for både Skive, Hobro og FC Helsingør tabte. Det eneste lyspunkt er, at FC Roskilde trods alt hentede ét point i forhold til den 3. plads, som vel realistisk set nu Skive, FC Helsingør og FC Roskilde alle tre kæmper om. Men intet er endnu afgjort, her to runder før det hele er slut - så vi skal være klar til at tage imod Fredericia på søndag.

Siden ørnen SIGR har beskyttet "Ørnereden"/Roskilde Idrætspark, har FC Roskilde begge gange hold "clean sheet" - lad os håbe det fortsætter på søndag i sæsonens sidste hjemmekampe.

Unge Andreas Hermansen fik hele kampen og satte sig igennem men sin enorme fysik.

Kampfakta

FC Roskilde - Fremad Amager 0-0 (0-0)

Søndag, den 14. maj 2017, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark