På juleferie med flot sejr

26. november 2017

I dag stod der sidste turneringskamp i år på programmet - og den skulle udkæmpes mod stærke Viborg. Det kunne næsten kun blive en sand gyser - en gyser af den slags man dårligt tør se. Og det blev det også.

Inden kampen havde havde Viborgs supportere taget plads i Ørnereden, hvor FC Roskilde Fan Club normalt holder til. Det er selvfølgelig uhørt og var alene for at provokere. Dommeren udsatte kampen, af sikkerhedsmæssige grunde, indtil Viborg-supporterne var på plads på deres anviste pladser. Der gik da heller ikke mere end nogle få minutter, før kampen kunne fløjtes i gang.

Inden da fik Richter dog blomster for sin kamp nummer 100 i FC Roskilde-trøjen, som han spillede i Thisted (han spillede landskamp, da vi mødte Esbjerg). I sin kamp nummer 101 gjorde han det igen flot - hvilket resten af "De lyseblå" også gjorde. De fightede for hinanden og forsøgte at spille bold, selvom banen gjorde det svært. Det var det en fornøjelse af se den optimisme og vilje, gutter gik til sagen med. Havde FC Roskilde ført 2-0 eller 3-0 ved pause, havde det være i orden. 1. halvleg endte dog målløs.

Det er muligt, at Viborgs fans havde indtaget Ørnereden - men på banen havde FC Roskilde indtaget "de gode pladser", og viste med flot offensivt spil, at de ville vinde i dag.

Der blev vist taktisk disciplin, "nullet blev holdt", der blev produceret rigeligt med målchancer, vi vinder 1-0 og gutterne stod op for hinanden - mon ikke man kan regne med, at cheftræner Rasmus Monnerup er en glad mand i dag.

Hvor er det dog herligt at kunne gå på juleferie med en så flot og fortjent sejr, og så mod en så dygtigt fodboldhold som Viborg. Det betyder bare meget, at gå på så lang en pause med tre point. Sejren kan vise sig, at være mere værd end de tre point - for det betyder mentalt meget, at slutte så godt af.

Sidste træning i 2017 er på torsdag - herefter får gutterne en velfortjent juleferie. Træningen starter op igen i starten af januar, og så venter en række testkampe.

Højdepunkter:

4' - Mikkel Nøhr trækker ind i banen og afslutter fladt ved nærmeste stolpe - men lige forbi mål.

14' - Fint FCR opspil - Morten Nielsen slår et indlæg til Thygesen, der nærmest hænge rpå ryggen af to forsvarsspillere for at komme frem, men får ikke ram på bolden.

23' - Viborgs Andreas Albers afslutter udefra - Schram må ud i fuld læng for at klare den.

28' - Morten Nielsen er ved at komme først på en stikning men tackles i sidste øjeblik - Thygesen kommer på i anden omgang med får kun hjørnespark. Bolden sender ind over, og Daniel Stenderup header, men målmanden snupper den uden de store problemer.

34' - Ufarlig tilbagelægning til Schram, men grundet den knoldede bane rammer han ikke bolden. Bolden går dog gudskelov til hjørnespark.

39' - Thygesen får i fri header - med forbi mål. Den plejer den rutinerede arbejdshest at score på.

42' - VFF nærgående indlæg fra højre - bolden ligger død i det våde tunge græs - ingen får afsluttet og Stender får bolden ud af farezonen.

PAUSE

51' - Mikkel Nøhr trækker ind i banen, med sine klassiske og lynende farlige driblinger og det lave tyngdepunkt - han skyder udefra, så keeperen må bokse bolden i spil igen. Han kan ikke holde den.

52' - Indlæg fra Richter i højre side - efter lidt klumpspil ender bolden hos Nøhr der smasker bolden sikkert i netmaskerne.

57' - Frispark til VFF - bolden sendes ind i feltet, hvor Pierre Larsen header lige over mål.

73' - Fint FCR angreb - bolden ender hos "Thyge", der afslutter men ikke får så godt træf på bolden grundet den efterhånden godt plagede grønsvær.

86' - Indskiftede Mathias Gehrt, gjorde det også rigtig fint i dag - han kommer frem til en god chance, men tackles i skudøjeblikket.

89' - Andreas Albers kunne have udliget i en alt for fri position - men hans hovedstød suser forbi mål.

I overtiden presser Viborg naturligvis på for en udligning, men FCR-defensiven holder stand - og da dommer Kasper Madsen fløjter for sidste gang, bryder spillere, stab og alle Roskilde-supporterne ud i vild jubel.

Mikkel Nøhr blev matchvinder med den flotte scoring til 1-0.

Kampfakta

FC Roskilde - Viborg 1-0 (0-0)

Søndag, den 26. november 2017, kl. 14.30

Roskilde Idrætspark