Overbevisende sejr i testkamp

Det var en tåget og kold kunstgræsbane i Roskilde Idrætspark, der dannede rammen om dagens testkamp, hvor 1. divisionskollegaerne fra Nykøbing FC var på besøg.

FC Roskildes trænerstab ville se mange spillere an i dag, og holdopstillingerne var derfor meget forskellige i de to halvlege.

1. Halvleg:

Frederik Schram, Anders "Nille" Nielsen, Daniel Stenderup, Stefan Hansen (anfører), Simon Richter, Nicklas Halse, Mathias Gehrt, Mikkel Thygesen, Mark Leth, Emil Nielsen, Kristian Lindberg.
 
2. Halvleg:
Frederik Schram, Kristian Geertsen, Daniel Jørgensen, Anders Qvist, Nicklas Mouritsen, Valon Ljuti, Mathias Gehrt, Mikkel Thygesen, Andreas Lissau, Mikkel Nøhr, Morten Nielsen.
 
Endvidere sad Robert Larsen og Frederik Vang på bænken. Robert fik den sidste halve time og gjorde en fin figur. Frederik Schram stod hele kampen, da han i næste uge drager på træningstur med det islandske landshold, så Vang sad på bænken hele kampen.
 
Kampen viste endnu engang, at FC Roskilde har en rigtig stærk trup og formen en god hos alle spillere. Alle spillere gjorde det godt og uanset hvem, der var på banen blev der holdt et rigtig fornuftigt niveau. Det var en fornøjelse af se på.
 
Kampen endte 6-0, med tre mål i hver halvleg, og to spillere blev dobbeltmålscorere. Nykøbing FC spillede sig ikke frem til mange chance, og eneste farlige tilbud kom et kvarters tid ind i 2. halvleg - Scram var dog på pletten med en dobbeltredning.
 
Fakta om de seks mål:
 
12 min. - Simon Richter opsnapper en halvskidt clearing fra NFC's forsvar og sender Thygesen afsted - "Thyge" er alene mod tidligere FCR-keeper, Thomas Villadsen, og viceanføreren bringer sikkert "De lyseblå" i spidsen med 1-0.
 
15 min. - Daniel Stenderup sender en lang fin aflevering ned i feltet, hvor hårdtarbejdende Mark Leth kommer forrest og prikker bolden ind, lige foran næsen på forsvarsspilleren, der reagerer for sent.
 
39 min. - Kristian Lindberg måtte lidt tidligere desværre udgå med en ankelskade (hvor slem den er vides ikke p.t., men forhåbentlig er det "kun" en forvridning). Indskiftede Morten Nielsen slår en flad hård aflevering ind fra venstrekanten - hvor "Thyge" er løbet med frem - og han drejer bolden i netmaskerne via stolpen til stillingen 3-0.
 
51 min. - Den tårnhøje NFC-midterforsvarer, Mads Ibenfeldt, laver en fejlaflevering og sender bolden direkte i fødderne på Morten Nielsen. I sådan en situation svigter iskolde Morten Nielsen ikke, og han bringer FC Roskilde foran 4-0
 
52 min. - Igen er Morten Nielsen på spil. Han modtager bolden fra venstrekanten, tager den flot med sig, imellem to forsvarsspillere, og lige på rette tid, sender han bolden ind over den fremstormende målmand.
 
38 min - Målfesten slutter med målet til overbevisende 6-0. Om målet så skal noteres som en selvmål eller der skal stå Mikkel Nøhr Christensen på den, står lidt hen i det uvisse. Faktum er dog, at den lille tekniker tackler/afslutter på klods hold, og opspringet på bolden snyder målmand Villadsen, der er på vej ud af målet for at gribe ind - bolder smutter ind bag ham. Villadsen havde en travl dag og måtte for 6. gang slukøret pille bolden ud af nettet i sit mål.
 
Det var absolut tilfredsstillende og solidt, hele vejen rundt, så mon ikke trænerteamet er ret godt tilfredse med de så i dag. Så lad os håbe, at holdet kan fortsætte de flotte takter. Næste test bliver på torsdag, når turen går til Valby, hvor BK Frem er værter.