Overbevisende generalprøve

I dagens træningskamp mod BK Frem, fra 2. division, viste FC Roskilde igen fine takter og målfarlighed. Godt nok hang modstandernes spil ikke specielt godt sammen, så den overbevisende Roskilde-sejr var på et lidt mere spinkelt grundlag end i tirsdags mod AB. Men det skal på ingen måde tage noget fra den gode præstation, der viste, at FC Roskilde i dag ganske enkelt var på et højere niveau end BK Frem i alle spillets facetter.

Samtidig viste det igen, at spilleglæde, positiv fremadrettet fodbold og tro på tingene var til at få øje på. Det så rigtig fornuftigt ud og det giver troen på, at FC Roskilde kan byde Superliganedrykkerne Hobro IK - som "De Lyseblå" tørner sammen med på torsdag, når sæsonens 1. division skydes i gang i Roskilde Idrætspark - op til dans.

Slutresultatet blev på 3-0, men der var såmænd chancer til mere - og derudover havde Bajram Fetai bolden i kassen i en situation, hvor der - meget tvivlsomt - blev vinket for offside.

Målet til 1-0 blev sat ind af Mikkel Nøhr Christensen. Nøhr slipper igennem i højre side, inde i feltet, og fra en spids vinkel smasker han bolden hårdt i netmaskerne i modsatte side. Der var spillet 33 minutter.

2. halvleg var kun seks minutter gammel, da FC Roskilde bringer sig foran 2-0 efter gennembrud i venstre side. Bolden sendes skråt tilbage, hvor en velspillende Valon Ljuti dukker op og med et drømmespark sender bolden i mål via overliggeren. 

Et par minutter senere har Simon Richter en fin afslutning - afslutningen tager dog stolpen og springer i spil igen.

Der går yderligere et par minutter før det igen brænder på hos de hårdtprøvede Frem-spillere. Anders Nielsen stikker afsted og løber fra alt og alle - han udplacerer Frem-målmanden ved at banke bolden helt op under overliggeren til slutresultatet 3-0.

Start 11'er: Frederik Schram, Anders Nielsen, Daniel Jørgensen, Anders Qvist, Simon Richter, Mikkel Thygesen, Valon Ljuti, Bajram Fetai, Martin Andersen, Jesper Blicher og Mikkel Nøhr Christensen.

Bænk: Nicklas Halse (prøvespiller), Oscar Buch, Meck Nørgaard (prøvespiller), Jesper Bech og Kasper Tvede.

Nu ser vi alle frem til torsdagens brag af en kamp, når sæson 2016/2017 åbner. Kan FC Roskilde fortsætte det gode spil og vise samme gejst og spilleglæde, som i de seneste kampe, så bliver torsdag aften ualmindelig interessant.

FC Roskildes hold klar til kamp. Dommertrioen var lidt forsinket, men det ødelagde ikke koncentrationen for De Lyseblå.