Optakt til Viborg - FC Roskilde

I morgen, når kampen i Viborg sættes i gang, står FC Roskildes "11 udvalgte" - eller hele truppen på 18 mand samt trænerstaben, som det jo i virkeligheden er tilfældet - over for en yderst spændende og meget vigtig udebanekamp mod Superliganedrykkerne.

Ny cheftræner FC Roskilde er som bekendt Anders Møller Christensen, der for første gang i NordicBet LIGA'en skal stå i spidsen for "De lyseblå".

"Møller" har stor rutine som spiller, og nyder stor respekt i klubben - og der er derfor ingen tvivl om, at alle bakker ham op og vil give sig 100% for at holdet opnår succes.

Spillerbussen forlod Roskilde her til eftermiddag, efter de sidste foreberedelser på træningsbanen, og er landet i Vejle, hvor der overnattes. I morgen formiddag køres det sidste stykke til Energi Viborg Arena.

Det venter utvivlsomt en hård fight i morgen, for Viborg FF er et godt hold - og navne som Thychosen, Kamper, Albers, Reese, Sivebæk og Arrieta indgyder naturlig respekt. Vores egen tidligere spiller, Pierre Larsen, er også med i bruttotruppen hos Viborg FF, efter hans tid hos Avarta, BK Frem og FC Helsingør.

Præstationerne har været meget varierende for hjemmebaneholdet, så hvor de præcis står lige nu, er svært at sige. I tabellen ligger de i midten, men der kan ikke være tvivl om, at de - på eget græs - gerne vil have revancheret forrige weekends nederlag på 3-0 til HB Køge.

Kampen sendes ikke i tv, så følg med på FC Roskildes officielle Facebook-side, hvor der løbende vil ske opdateringer, når der er behov for det. Der er også Live-opdateringer her på hjemmesiden - klik her!

Roskilde vs Viborg

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1.april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3.division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 20. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70érne været en tur i DS, men jo i modsætning til Roskilde også år i landets bedste række.

I klubbernes sjette opgør (15.4.1976) – RB’s comebackår i divisionsfodbold  - kom den første ordinære turneringssejr, da man hjemme vandt med 4-2 på hattrick af Lars ”Garn” Andersen og et enkelt mål af ”Lille-Bjarne” Nielsen.

Herefter gik der 14 kampe og ti år inden den næste RB-sejr kom (første kamp i sæson 1986 – 6.april, RB-VFF 3-2 ) på mål af Tonny Madsen, Bo Holtemann og Lars Christensen.

I FCR’s debutsæson i 1.division i 2008/09 blev det til to gange 2-0 med alle fire mål scoret af Jeppe Kjær.

Hverken RB 1906 eller FCR har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja , så er de fortsat foran, mens det står stort sige lige i FCR-tiden. Lad os håbe at den østlige domkirkeby slår den vestlige i søndagens opgør – de har trods alt vist sig selv at have svaghedstegn, og med ny træner – hvem ved ? – Vi krydser fingre for ”Møllerens” debut.

Den samlede statistik ser sådan ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Viborg 29 6 10 13 37-50