Optakt til Viborg - FC Roskilde

15. september 2018

I morgen tidlig går turen til Viborg, hvor det formstærke hjemmehold tager i mod.

Viborg har førertrøjen på i den aktuelle stilling i NordicBet LIGA'en - dog har HB Køge på 2. pladsen spillet en kamp mindre end Viborg, men har samme pointantal - så FC Roskide skal hive en præstation frem fra øverste hylde, hvis der skal point med hjem.

Og det skal der gerne, for FC Roskilde er lidt isoleret i bunden af tabellen med tre point for de første otte kampe.

Med nyt trænerteam, Christian Lønstrup og John Bredal, ved roret, er der mulighed for "en ny start". Der bliver kigget på tingene med nye friske øjne, og det kan være lige nøjagtigt det, som spillertruppen har haft brug for.

Rom blev naturligvis ikke brygget på én dag, men det bliver mere end almindeligt spændende når dommer, Chris Johansen, fløjter op til kampen på Energi Viborg Arena kl. 13:45.

Roskilde vs Viborg

Af Bjørn Jensen

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1. april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3. division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 20. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70'erne været en tur i DS, men jo i modsætning til Roskilde også år i landets bedste række.

Den første kendte profil i Viborg var Finn Døssing – en virkelig stærk ”target-spiller”, der i 1963 fik en enkelt kamp på U-landsholdet inden han i perioden 1964-67 spillede i Dundee United – med stor succes – sammen med Mogens ”Big Mo”” Berg fra B 1909 og Örjan Persson fra Gøteborg-klubben Örgryte IF.

I FCR’s debutsæson i 1. division i 2008/09 blev det til to gange 2-0 med alle fire mål scoret af Jeppe Kjær.

Hverken RB 1906 eller FCR har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja, så er de fortsat foran, mens det står stort sige lige i FCR-tiden. Sidste efterår startede vi mod Viborg med et nederlag på 3-4 – med  Anders Møller Christensen som debuterende træner – og det skulle have givet point. Nu er det så Christian Lønstrup’s tur til at debutere, så lad os håbe, at det denne gang giver tre point – vi kan virkelig bruge dem.

Den samlede statistik ser sådan ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Viborg FF 29 6 10 13 37-50