Optakt til Viborg - FC Roskilde

Når spillerbussen kører afsted i morgen tidlig, er det med en trup, der tørster efter sæsonens første sejr. Spillerne arbejder sten hårdt for sagen og gør alt hvad de kan for at være 100% klar og forberedte på Viborg - det skal ingen være i tvivl om. Så lad os krydse fingre for, at holdet vender hjem med point - og meget gerne alle tre.

Viborg er aktuelt det eneste ubesejret hold i NordicBet-ligaen og ligger med 11 point på 3. pladsen, men med en kamp mindre end Vendsyssel FF og AGF. Så det bliver ikke nogen nem opgave for "De lyseblå", hvilket både spillere og trænere er klar over.

Her kan du høre hvad cheftræner Anders Theil har at sige om morgendagens kamp.

Roskilde vs Viborg

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1. april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3. division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 19. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70’erne været en tur i Danmarksserien, men jo - i modsætning til Roskilde - også år i landets bedste række.

I 1999 stiftedes VFF Prof.fodbold A/S og i 1999/2000 kom klubbens største resultat nogensinde. Man vandt pokalfinalen (DONG-Cup) med 1-0 over AAB og slog CSKA Moskva ud inden det blev til nederlag mod spanske Rayo Vallecano.

Såvel i 2000/01 som i 2002/03 nåede man semifinalen i pokalturneringen og endelig i 2005/06 blev det til en fjerdeplads hvor bronzen blev misset i de allersidste runder.

I 1980’erne var det Torben Nielsen og Tonny Madsen som scorede ofte mod Viborg, mens de sikkert også husker sæsonen 2008/09 hvor FC Roskilde vandt begge kampe 2-0 – på fire mål af Jeppe Kjær.

Vi skal måske også lige have med, at hverken domertrio eller DBU’s dommerudvalg var helt med i RB 1906’s gode sæson i 1988. Vi vinder 2-1 i Viborg, men Viborg protesterer over en kendelse, hvor de ikke får godkendt et mål. RB 1906 giver bolden op - og selv om  der i  loven står ”at dommerens kendelse er endelig for så vidt angår om bolden har været i mål eller ej” - ja, så blev der dømt ny kamp og den vandt vi med 3-2 (Den første kamp er derfor ikke med i statistikken)

Hverken RB 1906 eller FC Roskilde har nogensinde mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja, så er de fortsat foran, men vi fører trods alt i FC Roskilde-tiden – og det må gerne fortsætte i  søndagens kamp.

Den samlede statistik ser sådan ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 29 6 10 13 37-50