Optakt til Vendsyssel - FC Roskilde

I morgen drager FC Roskildes gæve kæmper igen til det jyske - denne gang helt op til Hjørring, hvor rækkens nummer fire venter. Vendsyssel har samme antal point som Lyngby på 3. pladsen.

Vendsyssel FF, der naturligvis må påtage sig favoritrollen, er ubesejret i de seneste seks kampe, så den aktuelle form er rigtig fin. Seneste nederlag - som ligger tilbage til starten af april - var på 1-2 til AGF.

Som Bjørn nævner længere nede i denne optakt, har Vendsyssel en ganske kompetent trup, hvor flere spillere har superligaerfaring. Så det, sammen med deres stærke formkurve, gør, at der er lagt op til et brag af en kamp.

FC Roskilde har behov for at få "vendt bøtten", så holdet ikke løber ind i tredje nederlag i streg. Så det er op med hovedet, brystkassen frem, og så bare give sig 100% for holdet - så skal der nok komme noget godt ud af det. Vi er også sikre på, at trænerstaben har lagt den rigtige "gameplan", så vi taktisk kan udmanøvrere de altid hårdtarbejdende nordjyder. Så hvis det hele går op i en højere endhed, kan der godt ligge en overraskelse og lure.

Vel mødt til alle medrejsende FC Roskilde-supportere. Selvom det er en hverdag aften, håber vi på støtte på lægterne fra dem af jer, der tager den lange rejse til Hjørring.

Der er gratis indgang og kampen starter kl. 19:00.

Her ses Morten Bertolt i kamp mod Vendsyssel FF, da nordjyderne gæstede Roskilde Idrætspark, den 29. marts 2015. Kampen endte 1-0 til FC Roskilde på et mål scoret af Christian "Greko" Jakobsen. Kampen var i øvrigt sæsonens første hjemmebanesejr for "De lyseblå".

Roskilde vs Vendsyssel FF

Af Bjørn Jensen

Vendsyssel Forenede Fodboldklubber er en overbygning af 1. seniorholdet fra FC Hjørring (oprettet den 1.7.2006 som professionel afdeling af Hjørring IF) og startede den 24. juni 2013. Planen var at Frederikshavn fF skulle være med (ellers er der jo ikke meget "forenet") men de at springe fra i denne omgang.

Hjørring IF er en gammel klub, der startede med Hjørring GF i 1886, Hjørring Cricketklub i 1899 og Hjørring FK i 1892. Det blev til Hjørring fS i 1919 og senere  1921 til Hjørring Idrætsforening.

Hjørring IF kom første gang i Divisionen i 1958 – et år før RB 1906 – og siden er det blevet til 26 sæsoner i diverse rækker, og første gang i næstbedste række i 2010/11. I RB-tiden blev til kun til ét nederlag til Hjørring (9.april 2000 , 0-2 i Hjørring/ RB rykkede ned i DS), mens FCR´s to nederlag bl.a. var den vigtige kamp om at undgå nedrykning i sæsonen 2011/12, hvor Hjørring tog hjem den 6. maj 2012 med en 1-0 sejr.

Alle møderne har været i anden- eller tredjebedste række og de første i årene 1959-61, 1980 og 1982 i 3. division – senere i 2. division (3. niveau) i 1999/2000 og som FCR i 2004/2005. Sidst har været i 1. division i 2010/11 og 2011/12 og altså nu igen i 2014/15.

Vendsyssel har i dag den Brønderslevbaserede, Ove Christensen, som træner. Ove er en rutineret herre med flere superligahold bag sig (mest kendt for Randers’ overlevelse for seks år siden), men han har også været træner for DBU’s U-18 landshold og for mange år siden træner for det mandlige danske bordtennishold.

Første opgør i denne sæson var 10. august i Hjørring hvor hjemmeholdet sejrede 2-0 for øjnene af 952 tilskuere. Næste opgør var for blot syv uger siden hvor FCR hjemme vandt 1-0 for øjnene af 796 tilskuere. Jydernes målmand i dag er Jesper Christiansen, der inden karrieren i såvel FCK og OB, samt i tysk og skotsk fodbold, spillede 19 kampe i sæsonen 1997/98 for RB 1906 inden turen gik til Ølstykke (sammen med træner Carsten Broe). Debuten var 31. august 1997 hvor RB 1906 hjemme tabte 0-1 til Køge. Ud over Jesper er der flere andre spillere med superligaerfaring såsom Chris Sørensen, Martin Bergvold, Ken Fagerberg og Henrik Kildentoft.

I alt ser det efter 20 indbyrdes opgør ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 12 9 2 1 25-9
FC Roskilde 8 4 1 3 7-5
I ALT 20 13 3 4 32-14

En sejr onsdag aften i Hjørring vil lune inden de nervepirrende tre sidste kampe mod Fredericia, HB Køge og AC Horsens - og betyder, at vi i alt har vundet to ud af tre opgør i snit – Go’ kamp!