Optakt til Vejle Boldklub - FC Roskilde

Jagten på sæsonens anden sejr fortsætter lørdag i Vejle, når "De lyseblå" gæster Vejle Stadion med kick-off kl. 15:00.

Vejle har været igennem en turbulent tid, hvor den gamle hæderkronerede klub havde økonomiske problemer, men blev reddet i 11. time. Holdet virkede rystet, men har i de seneste kampe spillet 1-1 i to udekampe mod Viborg og HB Køge - hvilket vidner om et godt fodboldhold, der er ved at finde selvtilliden igen.

FC Roskilde skal bygge videre på 1-1 resultatet fra den seneste kamp, mod rækkens tophold Viborg, hvor der blev vist gode takter og hvor viljen til at kæmpe for point og sætte sig igennem i nærkampene lyste igennem. Så det må stå lysende klart, at vi skal til Vejle efter point.

Her kan du høre hvad cheftræner Anders Theil har at sige om kampen:

Roskilde vs Vejle Boldklub

Vejle Boldklub er stiftet tilbage til den 3. maj 1891 og har siden 1922 holdt til på stadion i Nørreskoven. Vejle var tidligt med fremme og jydske mestre fire gange i træk for 100 år siden og det er også blevet til fem danske mesterskaber og seks pokaltitler, og klubben er nr. 7 på listen over klubber med flest kampe i Danmarksturnerings historie.

Klubben kom op i næstbedste række efter sæsonen 1951-52. Man tabte begge kampe til Odense KFUM, bl.a. den sidste og afgørende på Vejle Stadion med 15.000 tilskuere, men klubberne var á point og Vejle havde den bedste målkvotient (2,0) og rykkede op.

Efter oprykning til landets bedste række i 1956 kom første DM i 1958 og siden 1971, 1972, 1978 og senest i 1984. Pokaltitler i 1958, 1959, 1972, 1975, 1977 og 1981. Klubben blev i årene 1988-91 drevet af ”De fie købmænd” – med Dandy-kongen i spidsen, men netop 100-årssæsonen 1991 blev skæbnesvanger: Nedrykning til 2. division varen realitet.  Siden er det gået op og ned flere gange, man aldrig længere ned end 2. niveau.

For at styrke chancerne for topfodbold i trekantområdet dannedes med start i sommeren 2011 – Vejle Boldklub Kolding (Kolding FC). Samarbejdet stoppede igen den 18. april 2013 og Kolding FC blev igen til moderklubberne Kolding IF og Kolding BK, der i øvrigt begge i år kom op i 2. division vest.

Klubben har haft 34 spillere på vort A-landshold og der er mange velkendte navne, Tommy Troelsen, Ulrik le Fevre, Allan Simonsen, John Sivebæk o.s.v. imellem. Den første landsholdspiller var Bent Sørensen, der i 1958 scorede det afgørende mål mod Randers Freja og i øvrigt har klubrekord med ikke mindre end 158 mål i 200 kampe. I øvrigt en bemærkelsesværdig rekord, idet vor Lasse Emil har scoret 45 i 75 kampe, det giver omregnet kun 120 i 200 kampe, så der er fortsat lang vej op! Flest kampe har Gert Eg (509), der var blandt de VB’ere, der fik endnu en afværgende konkurs væk i forrige uge. Den første var 2004 hvor en nedrykning til 2.division var tæt på, men også her fik man reddet ”fabrikken” på stregen og her startede sonderingerne til samarbejdet med Kolding, Fredericia etc.

Et nyt stadion stod klar i Nørreskoven i 2008 og man er nu ved at starte op i den nye VB-park – et nyt enestående anlæg med alle tænkelige faciliteter i byens nordløstlige hjørne, Lysholt. Et mageskifte med kommunen med grunden hvor det ”gamle” træningsanlæg, Nordre Stadion, lå, tæt på Idrætsskolen, har gjort det muligt.

RB 1906 har aldrig mødt Vejle på 1. holdsplan – kun Vejle 2 i Danmarksserien – og så dog alligevel. I 1974 vandt RB jo som bekendt DBU’s Talentturnering netop med en sejr hjemme i Roskilde Idrætspark over Vejle – målet scoret af John Sørensen på straffespark.

Det første møde i Vejle gav den 17. august 2-2 i på mål af Casper Andersen og Lars Brøgger Hansen, og holdene er p.t. meget tæt – så tætte at en sejr til FCR - vil betyde, at de to hold bytter plads.

Samlet ser statistikken ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Vejle 2 5 3 0 2 16-8