Optakt til Næstved - FC Roskilde

31. oktober 2015

Efter onsdagens storslåede bedrift, da FC Roskilde sendte FC Midtjylland ud af DBU Pokalen, bliver det spændende at se, om gutterne kan overføre det flotte spil til Bet25 Ligaen.

Det er jo altid farligt, at gå med "hænderne over hovedet" for længe, så "De lyseblå" skal lægge pokalkampen bag sig og så køre på med 100% fokus og disciplin. Vi ved jo, at holdet har et højt niveau, der klart er til mere end en bundplacering, når alle mand ramme formen. Lad os håbe, at det sker igen i morgen.

Om batterierne er blevt opladet helt, efter den hårde midtugekamp, kan vi kun håbe på. Alle på og omkring holdet har i hvert fald gjort hvad der er muligt for at forberede sig optimalt. Og der skal ikke være nogen tvivl om, at det bliver et brag af en kamp, forventeligt med høj intensitet og en masse fight. Begge hold vil væk fra bundstriden - og vil man det, skal der point på kontoen i morgen. Første kamp i sæsonen endte 1-1 i Næstved, så det er jo jævnbyrdige hold, der står godt til hinanden.

"De grønne" fra Næstved spillede også onsdag - her blev det til et 0-0 resultat i den yderst svære udekamp mod Vendsyssel FF.

FC Roskilde ligger aktuelt nummer 10 med 13 point (for 13 kampe) og Næstved er placeret lige under, som nummer 11, med 12 point (for 14 kampe). Så der er virkelig lagt i kakkelovnen, når der fløjtes op til dette legendariske arvefjendeopgør på Næstved Stadion i morgen søndag, kl. 14:00.

Vi håber på, mange FCR-supportere vil tage turen til Næstved og støtte gutterne. Der bliver behov for det.

Vel mødt!

Roskilde vs Næstved

Næstved Boldklub er i nyere tid stiftet 1/10 1996 som professionel afdeling af Næstved IF, der igen er en sammenlægning af Næstved IK og Næstved BK fra 5/3 1939.

Denne ”gamle” Næstved BK er fra 1904 og en sammenlægning af Næstved Kricket Klub og AIK, Næstved.

Næstved BK kom i 1935/36 med i den daværende ”Mesterskabsserie” (= nutidens Superliga)  men blev sidst med tre point – sejr over KB og uafgjort mod AGF. Sejren over KB havde klubben sikert hellere set ske i 1980, da en vis ”Baron” (Hans Aabech) med sin skaldede isse udlignede til 1-1 og dermed sikrede endnu et mesterskab til KB (tilskuerrekord med 20.315 !!! – de sidste 10.000 i omkringliggende træer og huse), mens Næstved fortsat må nøjes med to sølv- og fire bronzemedaljer, samt et Inde-DM i 2003. Oprykningen kom i øvrigt  stand ved to kvailifikationskampe mod HIK (som i dag i Vestkredsen) med sejre på henholdsvis 2-1 og 3-1.

Næstved IF kom i DM i 1945/46 og har siden været fast inventar i de tre bedste rækker, og kan også sætte en tabt pokalfinale på CV-et – i 1984 til Brøndby (1-3 efter forlænget spilletid og straffespark).

Til sammen har RB/FCR og Næstved mødtes 26 gange på 1.holdplan, mens RB ikke mindre end 18 gange har ”måttet tage til takke” med Næstveds 2.hold.Første møde mellem førsteholdene var i 3.division i 1961 og gav to sejre til RB ude 2-1 – med Jens Olsen som dobbeltmålscorer, mens hjemmekampen blev vundet med 3-1 på to mål af Jens Aage Nielsen samt et af Jens Olsen.

Første FCR-sejr kom i oktober 2011 (1. division) med 2-0 på mål af Jeppe Kjær, og seneste triumf er i november hvor de lyseblå vandt 4-2 i Næstved på mål af Lars Brøgger 2, Nicolai Mikkelsen og Emil Nielsen. I sidste opgør den 6. september – også i Næstved – så 1.430 tilskuere Lars Brøgger sikre FCR det ene point med et mål ganske kort før tid og der er lagt op endnu et spændende lokalopgør, når de to hold tørner sammen igen søndag eftermiddag. FCR med pokalsejren over FCM i bagagen og Næstved med ét point med hjem fra den svære udekamp mod Vandsyssel, der endte uden mål.

Samlet ser statistikken ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Næstved 12 4 0 8 19-24