Optakt til KFUM - FCR

Af Bjørn Jensen

KFUM’s Boldklub, Roskilde - eller KUMFERNE som det hedder i den anden ende af byen er velkommen i 2. division, og det er anden gang at de to Roskildeklubber mødes i dette regi. Roskilde KFUM er stiftet 14. maj 1929. Klubben havde i mange år problemer med træningsplads med kun to timer til rådighed om ugen i Roskilde Idrætspark.

Man kom herefter til at træne i hhv. Folkeparken og Den gamle Dyrskueplads – begge steder med omklædning i det fri – det havde RB 1906 jo også prøvet. I 1958 rykker man på Hedegårdenes Skole med omklædning på skolen og endelig i 1960 havde kommunen bygget et lille klubhus med omklædningsrum og her holdt man så til i mange år – og samme år opstod det fine medlemsblad ”Finten”, som i 60 år har haft Kurt Skjoldby som redaktør, og i mange år også som trykker -  en person som vi også har haft megen glæde af i RB 1906. I mine ungdomsår var der mange gode kampe i samme række med KFUM – jeg havde John Sørensens far, Freddy, som træner, mens Kurt stod for gutterne i KFUM – det hat vi snakket meget om siden, ikke mindst til Kurt’s 80-årsdag sidste år i januar. Sådan kan vi også have det med KFUM, og vi har også været dommere sammen ved vor klubbers mange indestævner.

KFUM fyldte 50 år i 1979 og rykkede samtidig til det gode anlæg på Lillevang – et anlæg, deres altid aktive Byggefond frem til i dag fortsat med egne midler har formået at forbedre - det kan vi kun tage hatten af for.

KFUM har i flere perioder været i Danmarksserien, bl.a. i 1992, hvor de var sammen med vort 2. hold, der klarede sig pænt, selv om 1.holdet rykkede ned året efter!

I denne sæson er FCR foran med syv point inden lørdagens opgør.

Den første kamp i ”Parken” endte 1-0 til FCR (mål Andreas Maarup) og der er igen en spændende kamp i vente på Lillevang, lørdag kl. 13.30.

Der er et godt stykke vej for begge klubber for at komme med i top seks - og dermed sikre sig en plads i 1. division 2021/22. Fokus er i første omgang på at skabe luft til de nederste hold i rækken, for ellers hedder det "Danmarksserien" i den kommende sæson.

God kamp!