Optakt til Jægersborg - FC Roskilde

14. september 2015

Så er det i morgen, at FC Roskilde spiller 2. runde i DBU Pokalen.

Der er kick-off kl. 16:45 i Gentofte.

Dagens modstander er Jægersborg Boldklub, der til daglig frister en tilværelse som bundprop i Danmarksserien med kun et point i de første fire kampe.

Men DBU Pokalen har mange gange tidligere vist, at uanset den relativt - på papiret - store forskel, så kan alt ske, når først den lille runde bold triller. Så lad os håbe, at selvom "De lyseblå" må påtage sig favoritrollen, så har alle den fornødne respekt for modstanderne. Samtidig skal alle være klar over, at der skal spilles hurtigt og disciplineret med skarphed i begge felter. Ellers kan det såmænd sagtens gå galt.

FC Roskilde fik tanket en masse selvtillid med den flotte kamp mod Lyngby, så både trænerstab og spillere skal bygge videre på de gode takter fra i torsdags. Lykkes det, ligger sejren og venter.

Denne kamp er den sidste uafviklede kamp i 2. runde - og bliver det til en sejr til FC Roskilde, venter Hobro fra Alka Superligaen i næste runde.

Vi håber på den sædvanlige store støtte fra de trofaste FC Roskilde-supportere.

Vel mødt!

Roskilde vs Jægersborg

- Bjørn Jensen

Jægersborg BK er en forholdsvis ung klub, stiftet som Gentofte Boldklub af 1949 (3. juni) og blev fra start medlem af SBU. KBU vile ikke have flere klubber med årstal. Man kom over i KBU året efter som ”Boldklubben Stadion” hvilket var navnet helt frem til 12. november 1968, hvor det nuværende Jægersborg Boldklub blev til.

Klubben har været med helt fremme i FUTSAL – DM i såvel 2013 som 2015 og var i 2014 med til VM i ”Five-a-side” i Dubai. DM i denne sæson har i øvrigt givet klubben adgang til UEFA’s CL i FUTSAL.

I den almindelige fodboldturnering er det blevt til en del år i Danmarksserien og her ligger da også de to eneste opgør mellem klubben og Roskilde. Det var i kreds 1 i sæsonen 2002/03 hvor RB 1906 spillede 2-3 i Jægersborg – mål af Anders Koogi og Jannick Larsen, men kampen i april i Roskilde gav hjemmesejr på 4-0 på mål af Martin Sommer 2, Lasse Ipsen og Brian Nyegaard.

Blandt de kendte ældre spillere fra klubben er Ole Forsing , ”Giraffen”, der som B 1903 spiller fik fem A-landskampe, mens der blandt de nuværende medlemmer er navne som C.V.Jørgensen, ”Jokeren”, Bjarne Lisby – alle noget ”ved musikken” – og også meteorolog, Jens Ringgard Christiansen er med på  medlemslisten.

Spændende kamp tirsdag kl.16.45 i Gentofte.