Optakt til Fremad Amager - FC Roskilde

Søndag skal FC Roskilde igen i kamp - denne gang mod Fremad Amager i Sundby Idrætspark - hvor "De lyseblå" skal forsøge at fortsætte den gode stime efter fire kampe i træk, uden nederlag.

Samtidig må der være lagt i kakkelovnen i forhold en revanche for det forsmædelige nederlag i sæsonens første indbyrdes opgør. Her leverede FC Roskilde en præstation, der var langt under vanlig standard, og tabte hjemme 0-1 på et mål af Morten Nordstrand.

FC Roskilde og Fremad Amager ligger side om side i tabellen, og kun et sølle point skiller de to hold. John "Faxe" Jensens hold har - ganske som os selv - haft en lidt ujævn sæson indtil nu, og havde i sidste weekend problemer i Esbjerg, hvor jyderne vandt 5-2. Amar'kanerne har ikke vist den store målfarlighed, til trods for at truppen tæller flere stærke angribere, og de har en negativ målscore på -11. Efter de første 14 kampe har de scoret færrest mål af alle i NordicBet LIGA'en (11 stk.).

Der er ingen tvivl om, at hjemmeholdets trup generelt tæller mange dygtige spillere, herunder målmand Nicklas Dannevang, Jasin Khayat, Mike Mortensen, der alle tidligere har spillet i FCR-trøjen.

FC Roskilde skal bygge videre på det gode spil og den selvtillid, der efterhånden er bygget op igen. Men det bliver en hård kamp, hvor der vil blive kæmpet om alle bolde. Begge hold er sultne efter tre point.

Så mød op og støt gutterne - de får brug får det.

Kampen fløjtes i gang kl. 14:30.

Her et billede fra seneste opgør i Roskilde Idrætspark, hvor Fremad Amager løb med sejren. Lad os håbe det ikke gentager sig søndag. Som det tydeligt kan ses bliver der gået til stålet, når FC Roskilde og Fremad Amager tørner sammen.

Roskilde vs Fremad Amager

Boldklubben ”Fremad” Amager er stiftet den 10. juni 1910, og er altså lidt yngre end B 1908, som de deler baner med i det store anlæg, Sundby Idrætspark.

Klubben kom allerede i divisionen i 1929 og har siden stort set altid været med i divisionsregi – på nær et par sæsoner -  grundet tvangsnedrykninger. Klubben har forstret flere kendte spillere så som, Frank Arnesen, Ivan Nielsen og Henrik Andersen. I 2007 laves en overbygning, FC Amager, bestående af Fremad A., Kløvermarkens fB samt Amager FF. Det går kun til 2009, hvor en konkurs sender klubben ned i Københavnsserien.

Inden da havde klubben vundet DM-bronze (1946/47) samt DM-sølv i 1940/41 og 1939/40.

Fremad Amager har i øvrigt to andre imponerende rekorder: De ar aldrig tabt en Europacupkamp. I sæsonen 1972/73 tabte man ganske vist pokalfinalen til Vejle, men da de samtidig var mestre valgte de mesterholdsturneringen, og Fremad  A. skulle møde albanske KS Besa Kavajë og det blev 0-0 ude og 1-1 hjemme og dermed albansk samlet sejr på udebanemål.

Den anden rekord: Fremad Amager har aldrig tabt en superligekamp til FCK. I den halve sæson, efterår 1994 vandt Fremad begge kampe med 3-2, men rykkede alligevel ud, men til gengæld havde de for første gang i 40 år vundet i ”Parken”.

Vi har haft en fin statistik, når det gælder FCR-Framad A, og vort første nederlag siden 21.04.2014 kom i sæsonens første opgør hvor vi tabte 0-1 i ”Ørnereden”. Vi er dog fortsat godt kørende i FCR-tiden og det skulle gerne fortsætte på søndag i Sundby – vi har trods alt fået ti point i de sidste fire kampe.

Pudsigt nok har vi aldrig mødt Fremad Amager i pokalturneringen.

Samlet ser det således ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Fremad Amager 30 7 5 18 36-55