Optakt til FC Roskilde - Vejle

I morgen byder FC Roskilde topholdet, Vejle Boldklub, op til dans, når der er kick-off i TV-kampen, kl. 13:45.

Det bliver et brag af en kamp, hvor der er en masse på spil - og det er en kamp, der skal opleves live på stadion. I dette tilfælde bliver det Gentofte Sportspark, der lægger kunstgræs til. Husk, at der er gratis entré.

Vejle åbnede efteråret med en 0-0 kamp mod Thisted. Vejle har haft nogle udskiftninger i truppen, her i løbet af vinteren - de har blandet andet sagt farvel til Oliver Drost og målfarlige Vinicius. Der er også kommet en del nye spillere ind, eksempelvis tidligere OB'er-angriber, Peter Utaka. Den nigerianske tidligere landsholdspiller har spillet i Kina og Japan efter sin tid på Fyn.

Der er ingen tvivl om, at et stærkt Vejlehold vil gå efter alle tre point i deres kamp for at fastholde 1. pladsen i tabellen.

FC Roskilde skal derimod kæmpe for at holde fast i midterfeltet - så her vil tre point også lune.

I nedenstående interview med cheftræner, Rasmus Monnerup, kan du høre, hvordan han ser på kampen og "Ørnenes" muligheder.

FC Roskildes trup meldes, som sædvanlig, ud på den officielle Facebook side en time før kampstart.

Vi håber, at rigtig mange af vores trofaste FCR-supportere vil tage turen til Gentofte for at give gutterne den sædvanlige store opbakning. Der bliver brug for al tænkelig støtte i en svær og spændende kamp.

Vel mødt!

Roskilde vs Vejle

Tekst: Bjørn Jensen

Vejle Boldklub er stiftet tilbage den 3. maj 1891 (de første 12 år som cricketklub) og har siden 1922 holdt til på stadion i Nørreskoven. Vejle var tidligt med fremme og jydske mestre fire gange i træk for 100 år siden og det er også blevet til fem danske mesterskaber og seks pokaltitler, og klubben er nr.7 på listen over klubber med flest kampe i Danmarksturnerings historie.

Klubben kom op i næstbedste række efter sæsonen 1951-52. Man tabte begge kampe til Ods.KFUM, bl.a. den sidste og afgørende på Vejle Stadion med 15.000 tilskuere, men klubberne var á point og Vejle havde den bedste målkvotient (2,0) og rykkede op.

Efter oprykning til landets bedste række i 1956 kom første DM i 1958 og siden 1971, 1972, 1978 og senest i 1984. Pokaltitler i 1958, 1959, 1972, 1975, 1977 og 1981. Klubben blev i årene 1988-91 drevet af ”De fie købmænd” – med Dandy-kongen i spidsen, men netop 100-årssæsonen 1991 blev skæbnesvanger: Nedrykning til 2.division var en realitet.  Siden er det gået op og ned flere gange, man aldrig længere ned end 2.niveau.

For at styrke chancerne for topfodbold i trekantområdet dannedes med start i sommeren 2011 – Vejle Boldklub Kolding (Kolding FC). Samarbejdet stoppede igen den 18. april 2013 og Kolding FC blev igen til moderklubberne Kolding IF og Kolding BK, der i øvrigt begge i 2014 kom op i 2.division vest.

Klubben har haft 34 spillere på vort A-landshold og der er mange velkendte navne, Tommy Troelsen, Ulrik le Fevre, Allan Simonsen, John Sivebæk o.s.v. imellem. Den første landsholdspiller var Bent Sørensen, der i 1958 scorede det afgørende mål mod Randers Freja og i øvrigt har klubrekord med ikke mindre end 158 mål i 200 kampe. I øvrigt en bemærkelsesværdig rekord, idet vor målslugere Lasse Emil har scoret 53 i 115 kampe, det giver omregnet kun 91 i 200 kampe, mens Morten Nielsen 41/19 (svarer til 94/200) så der er fortsat lang vej op ! Flest kampe har Gert Eg (509), der var blandt de VB’ere, der fik endnu en afværgende konkurs væk her i foråret. Den første var 2004 hvor en nedrykning til 2.division var tæt på, men også her fik man reddet ”fabrikken” på stregen og her startede sonderingerne til samarbejdet med Kolding, Fredericia etc.

Et nyt stadion stod klar i Nørreskoven i 2008 og man er nu startet op i den nye VB-park – et nyt enestående anlæg med alle tænkelige faciliteter i byens nordløstlige hjørne, Lysholt. Et mageskifte med kommunen med grunden hvor det ”gamle” træningsanlæg, Nordre Stadion, lå, tæt på Idrætsskolen, har gjort det muligt.

RB 1906 har aldrig mødt Vejle på 1. holdsplan – kun Vejle 2 i Danmarksserien – og så dog alligevel. I 1974 vandt RB jo som bekendt DBU’s Talentturnering netop med en sejr hjemme i Roskilde Idrætspark over Vejle – målet scoret af John Sørensen på straffespark.

Hverken Vejle eller FCR fik scoret i forårspremieren, men spillet var i lange perioder af  kampen rigtig godt, så lad os håbe at dermål og dermed forhåbentlig også point på tavlen – selv om det er rækkens nr. 1, der kommer på besøg på den alternative ”Hjemmebane”- Gentofte Stadion.

Sæsonens første kamp tabte FCR i Vejle med 1-2 i overværelse af 2.495 tilskuere – målet sat ind af Mikkel Thygesen.

Samlet ser statistikken ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Vejle II 5 3 0 2 16-8