Optakt til FC Roskilde - FC Fredericia

Søndagens tur til Hjørring blev alt andet end vi havde drømt om og forestillet os. En helt igennem forfærdelig og uacceptabelt præstation resulterede i et pinligt 0-5-nederlag.

Præstationen var under al kritik, og det skal i den grad rettes op mod Fredericia.

Vores præstationer har hidtil været svingende, og det samme har pointantallet. 1. division har vel aldrig været tættere, og der er pt. kun 6 point mellem nummer 10 og nummer 1! Det betyder at der ikke er langt op til den top-5, der er vores målsætning. Men vi skal til at ramme en mere stabil periode, så vi hele tiden henter de point, der skal til.

Søndagens modstander fra Fredericia har 11 point – det samme antal som os. De har også været svingende i deres præstationer, og har spillet nogle fremragende kampe med stor boldbesiddelse og kontrol. Omvendt har de også haft nogle udfald, som da de i forrige runde tabte 0-4 i Helsingør.

Under Jesper Sørensen er de gået over til en mere possession-orienteret spillestil. De har vekslet lidt mellem et 3-mandsforsvar og en 4-3-3. De sidste par kampe har de spillet 4-3-3 og det forventer vi også de kommer i søndag.

De har en yderst kompetent trup med dygtige spillere på alle positioner. Dennis Høegh har fundet sig gamle niveau og byder ind med mange gode aktioner offensivt. Den tidligere FCN-spiller Mathias Hebo er en fremragende pasningsspiller ligesom Oliver Feldballe spiller med stor selvtillid.

Fredericia har med deres fuldtids-setup selvsagt også ambitioner om at spille med i toppen, men vi vil gøre alt for at forpurre deres planer – vi har i den grad noget at revanchere.

Vi glæder os til at byde Fredericias trænere, ledere og spillere velkommen i Reden søndag.

/First team coach Rasmus Monnerup

Gutterne skal være klar fra kampens start, når FC Fredericia i morgen gæster Roskilde Idrætspark, hvis den grimme plet fra Vendsyssel skal vaskes af.