Optakt til FCR - FC Fredericia

Efter tre kampe, som har givet 9 point med en målscore på 7-1, er det tid til at følge op på hjemmebane mod FC Fredericia. Den flotte pointhøst må på ingen måde blive en sovepude for os. Vi er stadig ikke hvor vi gerne vil være i tabellen, så vi har stadig et stort stykke arbejde, der skal gøres.

For mig personligt har det selvsagt været fantastisk med så god en start – og jeg er glad for, at det jeg ser hver dag på træningsbanen, nu også kommer til udtryk i kampene. Efter sejren over Nykøbing her i Reden spillede vi en super kamp i Herfølge mod HB Køge, hvor især 2. Halvleg var fremragende – det er det udtryk, vi gerne vil have.

Kampen i Skive var bestemt ikke vores bedste kamp – men alle arbejdede stenhårdt og vi forsvarede os med kløgt og hjerte. Det skal man også kunne, når tingene ikke lige kører og det viste vi, hvilket resulterede i en 2-0-sejr.

Nu gælder det så et af rækkens bedst spillende hold, nemlig FC Fredericia. De har spillet noget rigtig flot fodbold i dette efterår, men har ikke helt fået det ønskede antal point. De har haft en god, lang pause op til kampen mod os, da deres kamp i Nykøbing blev aflyst pga. vand på banen.

FC Fredericia har en dygtig trup med spændende spillere som Frans Putros (som skifter til Hobro 1/1), Dennis Høegh, Brent McGrath, Christian Sørensen og Andreas Oggesen. Så det er hold med meget erfaring fra både Superligaen og 1. division.

Vi har stadig en række skader, som betyder at vi desværre må undvære fire spillere, som normalt ville være omkring holdet – men det betyder så bare at andre må tage over, som vi har set i de sidste tre kampe.

Jeg forventer en lige og intens kamp med to hold, der gerne vil have bolden og bestemme – så det bør blive en seværdig kamp.

Vi glæder os til at byde FC Fredericias trænere, ledere, fans og spillere velkommen i Reden søndag eftermiddag.

Der skal også lyde et velkommen til dommerne samt til vores trofaste fans – rigtig god kamp!

/Cheftræner Rasmus Monnerup

Dagens kampsponsor: RO's Torv

Dagens kampboldsponsor: Tomra

Roskilde vs Fredericia

FC Fredericia er et af Roskildes nyere bekendtskaber, idet de fire første møder var i årenene 1996/97 og 1998/99 med RB 1906 – sidste sæson som gav nedrykning for holdet til Danmarksserien.

FC Fredericia blev skabt den 1. januar 1991 med en overbygning af de gamle rivaler Fredericia FF og Fredericia KFUM, hvorefter man havde ét hold i Danmarkssereien og ét i serie 1. I 2002 valgte FF at træde ud af det direkte samarbejde og KFUM’erne var herefter alene om ”overbygningsholdet” – FC Fredericia.

FfF – Fredericia forenede Fodboldklubber opstod i 1953 efter fusion af Fredericia BK (17/8 1896) og ØB fra 1974 og flyttede til det dejlige anlæg i Madsby Enge.  Førstnævnte Fredericia BK var med i 3. og oprykningsrækkerne fra 1926/27 frem til 1936/37, som var det første år hvor 3.division var navnet og holdet deltog i vestkredsen, men tabte til KFUM, København over to kampe med 1-1 hhv. 0-2. Det blev til i alt syv sæsoner.

KFUM er fra 30/8 1916 – men har formodentlig eksisteret siden 1900 - som en del af KFUM-idrætten, under samme vilkår som i Roskilde, hvor det først i nyere tid blev til navnet KFUM’s Boldklub, Roskilde. Også KFUM kom i divisionen, hvor man i de fire år 1987-1990 deltog i 3. division vest, men ændringerne i forbindelse med tilblivelsen af Superligaen, gjorde at man ikke længere deltog i divisionsregi.

Bemærkes skal det at FC Fredericia er i gang med den 28. sæson i divisionerne, og endvidere at det er 18. år i træk – og 21. i alt, at man deltager i landets næstbedste række – det vidner om kvalitet. I øvrigt er det samlede tal for Fredericia (FF/KFUM tilsammen) 37 sæsoner, mens RB/FCR er på 49 – men kun 18 i den næstbedste række. Til gengæld er vi fortsat langt foran i FCR-regi.

De i alt kun 22 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - FC Fredericia 4 1 1 2 3-6
FC Roskilde - FC Fredericia 18 10 3 5 36-28
I alt 22 11 4 7 39-34

Vi vandt den første kamp i denne sæson 2-1 i Fredericia den 20. august på mål af Mathias Gehrt samt  Morten Nielsen og det må gerne fortsætte i hjemmekampen på søndag.

God kamp !

/Bjørn Jensen