Optakt til FC Roskilde - FC Fredericia

Efter nederlag i de tre seneste kampe, hvor det heller ikke er lykkedes at score mål, går FC Roskilde nu ind i sæsonens afslutning med de sidste tre runder.

I forrige runde rykkede Brønshøj ud, så nu mangler vi blot at finde det hold, der skal med Brønshøj en tur ned i 2. division i næste sæson.

Lige nu ser det meget svært ud for AB, der ligger under nedrykningsstregen med seks point op til den 10. plads, der giver endnu en sæson i landets næstbedste række. Her ligger netop FC Fredericia, som i morgen gæster Roskilde Idrætspark.

FC Roskilde skal bare bruge et enkelt point, for at sikre sig. FC Roskilde har ni point ned til AB og 30 mål til forskel. Så alt skal gå galt, hvis ikke FC Roskilde også spiller 1. division næste sæson - men så længe bolden er rund kan alt ske. Men lad os da nu afslutte et fantastisk forår med flere point og gå efter en placering i den øverste del af midterfeltet. Det ville være en stor succes - og det har spillere, stab, klub og supportere virkelig fortjent. De har alle givet alt hvad de ejer og har, for at komme væk fra den kedelige sidsteplads, hvor holdet overvintrede, og det har båret frugt.

Så lad os få gang i målscoringerne igen og lad formstærke FC Fredericia mærke, at man ikke bare lige kommer til "Reden" i Roskilde og henter point. De skal have kamp til stregen. De seneste seks kampe har FC Fredericia ikke tabt - siden Peter Sørensen overtog holdet, hvor de lå under nedrykningsstregen - så ingen tvivl om, at de har selvtilliden i orden og ridder på en bølge lige nu. Men alt får jo en ende... og det kunne jo passende være i morgen!

Så der er op alle måder lagt op til et brag af en kamp - en kamp, der endegyldigt kan sikre FC Roskilde overlevelse. Så vi håber på stor opbakning fra alle de trofaste FC Roskilde-supportere, når kampen fløjtes i gang kl. 13:00.

Vel mødt i Roskilde Idrætspark!

Her ses Anders Møller Christensen i duel med den tidligere FC Roskilde-spiller Tobias Perch-Nielsen, da FC Roskilde og FC Fredericia tørnede sammen den 21. september 2014 i "Reden". Roskilde tabte 0-1 men fik senere revanche og vandt 0-3 på Monjasa Park den 22. marts 2015.

Roskilde vs FC Fredericia

Af Bjørn Jensen

FC Fredericia er et af Roskildes nyere bekendtskaber, idet de fire første møde var i årenene 1996/97 og 1998/99 med RB 1906 – sidste sæson som gav nedrykning for holdet til Danmarksserien.

FC Fredericia blev skabt den 1. januar 1991 med en overbygning af de gamle rivaler Fredericia FF og Fredericia KFUM, hvorefter man havde ét hold i Danmarkssereien og ét i serie 1. I 2002 valgte FF at træde ud af det direkte samarbejde og KFUM’erne var herefter alene om ”overbygningsholdet” FC Fredericia.

FfF – Fredericia forenede Fodboldklubber opstod i 1953 efter fusion af Fredericia BK (17/8 1896) og ØB fra 1974 og flyttede til det dejlige anlæg i Madsby Enge.

KFUM er fra 30/8 1916 – men har formodentlig eksisteret siden 1900 - som en del af KFUM-idrætten, under samme vilkår som i Roskilde, hvor det først i nyere tid blev til navnet KFUM’s Boldklub, Roskilde.

Mere kendt blandt ældre danskere er de samme to Fredericiaklubber (især KFUM) fra deres storhedstid i 1970’erne i den bedste danske håndboldrække. Navne som Mogens Jeppesen, Flemming Hansen og Jørgen Heidemann kan sikkert stadig huskes.

I Fredericiatruppen er blandt andet Tobias Perch-Nielsen, der i perioden 2008 til 2011 nåede 76 kampe for FC Roskilde- med i alt 22 mål til følge. De sidste syv kom i efteråret 2011 inden turen gik til Viborg. I de indbyrdes kampe mod FC Fredericia blev det til tre mål fordelt på to kampe. I 2011/12 vandt vi i 1.division begge kampe – men rykkkede alligevel ned.

Fredericia skfietede for nogle runder siden træner, og den forhenværende AGF-træner, Peter Sørensen, kom til – og fik blandt andet tre point med 1-0 sejr over sin gamle klub. På spillersiden blev der lavet aftale med Hjalte Bo Nørregård, der ellers havde indstillet karrieren, så det er absolut en kompetent trup, der pinsedag gæster Roskilde, som gerne skulle have vendt bøtten efter nederlag til de tre øverstplacerede hold, AGF, Viborg og Vendsyssel. Et point er nok til at sikre den endelige overlevelse, men det er de tre vi går efter. Kamen i Fredericia den 22. marts vandt vi klart med 3-0 på mål af Jepser Bech, ”Greko”  og første FCR-mål af Stefan Hansen.

De i alt kun 14 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - FC Fredericia 4 1 1 2 3-6