Optakt til FC Roskilde - AC Horsens

Så er vi kommet frem til det tidspunkt, hvor der skal sættes punktum for sæsonen 2014/2015 i 1. division - en sæson, der for FC Roskildes vedkommende har været en emotionel rutsjebanetur, der endte lykkeligt med overlevelse.

Denne fantastiske sæson afsluttes med et brag af en kamp, når "De lyseblå" og "De gule" tørner sammen i Roskilde Idrætspark - lørdag, kl. 16:00. Begge hold er godt nok sikret endnu en sæson i landets næstbedste række, men hvem vil ikke gerne slutte sæsonen godt af med en sejr.

Inden sidste spillerunde ligger AC Horsens nummer syv med 39 point og FC Roskilde er placeret som nummer 8 med 38 point. FC Roskilde måtte i sidste weekend se sig besejret af HB Køge, imens AC Horsens på hjemmebane spillede 2-2 mod Vejle Boldklub, så mon ikke det er to meget lige hold, der krydser klinger i morgen.

AC Horsens, der har den karismatiske Bo Henriksen som cheftræner, har resultatmæssigt ikke haft den sæson som de formentlig havde håbet på. Klubben har også haft forskellige udfordringer udenfor banen, der gør, at flere af profilerne ikke fortsætter efter sommerpausen. Det er netop meldt ud at den slidstærke anfører, Janus Drachmann, forlader klubben efter denne sæson (skifter til SønderjyskE), og det samme gælder også Steffen Kielstrup (skifter til Vejle Boldklub), Niclas Balleby og Jude Nworuh. AC Horsens trup tæller også flere andre dygtige spillere og i flæng kan nævnes Jacob Berthelsen, Morten "Molle" Rasmussen, Martin Retov - alle med en fortid i blandt andet Brøndby - Jeppe Mehl, Thomas Kortegaard, målfarlige Kjartan Finnbogason, der scorede mod FC Roskilde i forårspremieren, samt U/21-landsholdsmålmand Frederik Rønnow.

FC Roskilde skal meget gerne slutte et forrygende forår af med en sejr på eget græs. HB Køge-kampen var ikke den store oplevelse at følge, men den indsats kan måske skyldes, at spillerne stod i et mentalt vakuum efter den endelige sikring af overlevelse i 1. division. Så mon ikke "De lyseblå" er klar til at tage revanche og vise de altid støttende FC Roskilde-supportere, hvordan man lukker sæsonen ned med manér.

Vel mødt i "Reden" til AC Horsens, dommere, supportere, sponsorer og andet godtfolk!

Hør hvad cheftræner Anders Theil har at sige inden kampen mod AC Horsens.

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Horsens fS 16 7 3 6 27-18