Optakt til FC Roskilde - Viborg

I morgen søndag, skal ørnene fra FC Roskile rejse sig, sprede vingerne ud og vise hvad de består af, når topholdet Viborg gæster Roskilde Idrætspark.

Viborg spillede senest 1-1 mod Vejle Boldklub og er stadig NordicBet-ligaens eneste ubesejrede hold. Så det er uden for enhver tvivl, at der venter "De lyseblå" en svær opgave i tv-kampen i morgen.

Men ingen er større end de kan ligge ned og FC Roskilde tørster efter, at vise tænder og holde sig over nedrykningsstregen. Som man kunne læse i "Nyt fra Fysikken", har FC Roskilde syv spillere på skadeslisten, men de øvrige spillere i truppen vil kæmpe med næb og klør, for at kunne sætte point ind på kontoen, når dommeren fløjter af.

Kom og støt gutterne - kampen starter kl. 16:30.

Roskilde vs Viborg

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1.april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3. division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 19. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70'erne været en tur i Danmarksserien, men jo i modsætning til Roskilde også år i landets bedste række.

I klubbernes sjette opgør (15.4.1976) – RB 1906’s comebackår i divisionsfodbold  - kom den første ordinære turneringssejr, da man hjemme vandt med 4-2 på hattrick af Lars ”Garn” Andersen og et enkelt mål af ”Lille-Bjarne” Nielsen.

Herefter gik der 14 kampe og ti år inden den næste RB-sejr kom (første kamp i sæson 1986 – 6. april, RB-VFF 3-2 ) på mål af Tonny Madsen, Bo Holtemann og Lars Christensen.

I FC Roskildes debutsæson i 1. division i 2008/09 blev det til to gange 2-0 med alle fire mål scoret af Jeppe Kjær.

I denne sæsons skæve program stod det første opgør i Viborg, den 31. august, med resultatet 1-1 – FC Roskildes mål scoret af Lasse Emil Nielsen, foran 3.142 tilskuere – så mange kommer der næppe søndag kl.16.30, men lad os håbe på point alligevel til domkirkebyen – nå, ja, her skal man så sige den østdanske af slagsen.

Hverken RB 1906 eller FC Roskilde har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja , så er Viborg fortsat foran, men vi fører trods alt i FCR-tiden – det må gerne fortsætte i  søndagens kamp.

Den samlede statistik ser sådan ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Viborg 29 6 10 13 37-50