Optakt til FC Roskilde - Vejle Boldklub

Sidste gang vi, ærgerligt og ufortjent, tabte 1-0, og skulle spille kamp igen ganske få dage efter, formåede vi at rejse os og tage de tre point. Det håber vi også er tilfældet igen i dag, når Vejle Boldklub gæster "Reden".

Det har været en hård forårsopstart i 1. division med fem kampe siden premieren, den 15. marts 2015, men spillerne er klar på dagens opgaven og villige til at give alt, hvad de har i sig.

Og det bliver også nødvendigt. Vejle Boldklub, der efter et lidt skuffende efterår, har fået en god start på forårssæsonen og ankommer til domkirkebyen med en ganske habil trup. Derfor skal "De lyseblå" fortsætte de gode takter fra fire af de første fem kampe, hvor der bliver lukket af defensivt og så ellers kørt "direkte på kassen", når mulighederne byder sig.

Vi håber rigtig mange vil nyde 2. påskedags dejlige vejr i "Reden" og støtte FC Roskildes spillere i jagten på endnu en sejr. Kampen starter kl. 15:00.

Vel mødt til alle FC Roskilde Idrætspark.

Hør hvad cheftræner Anders Theil har at sige op til dagens kamp mod Vejle Boldklub.

Roskilde - Vejle

Af Bjørn Jensen

Vejle BK er stiftet tilbage til den 3. maj 1891 og har siden 1922 holdt til på stadion i Nørreskoven. Vejle var tidligt med fremme og jydske mestre fire gange i træk for 100 år siden. Det er også blevet til fem danske mesterskaber og seks pokaltitler, og klubben er nr. 7 på listen over klubber med flest kampe i Danmarksturnerings historie.

Klubben kom op i næstbedste række efter sæsonen 1951-52. Man tabte begge kampe til Odense KFUM, blandt andet den sidste og afgørende på Vejle Stadion med 15.000 tilskuere, men klubberne var á point og Vejle havde den bedste målkvotient (2,0) og rykkede op.

Efter oprykning til landets bedste række i 1956 kom første DM i 1958 og siden 1971, 1972, 1978 og senest i 1984. Pokaltitler i 1958, 1959, 1972, 1975, 1977 og 1981. Klubben blev i årene 1988-91 drevet af ”De fie købmænd” – med Dandy-kongen i spidsen, men netop 100-årssæsonen 1991 blev sæbnesvanger: Nedrykningtil 2. division var en realitet.  Siden er det gået op og ned flere gange, man aldrig længere ned end 2. niveau.

For at styrke chancerne for topfodbold i trekantområdet dannedes med start i sommeren 2011 – Vejle Boldklub Kolding (Kolding FC). Samarbejdet stoppede igen den 18. april 2013 og Kolding FC blev igen til moderklubberne Kolding IF og Kolding BK, der i øvrigt begge i år kom op i 2. division vest.

Klubben har haft 34 spillere på vort A-landshold og der er mange velkendte navne, Tommy Troelsen, Ulrik le Fevre, Allan Simonsen, John Sivebæk o.s.v. imellem. Den første landsholdspiller var Bent Sørensen, der i 1958 scorede det afgørende mål mod Randers Freja og i øvrigt har klubrekord med ikke mindre end 158 mål i 200 kampe. I øvrigt en bemærkelsesværdig rekord, idet vor tidligere målsluger Lasse Emil har scoret 45 i 75 kampe, det giver omregnet kun 120 i 200 kampe, så der er fortsat lang vej op ! Flest kampe har Gert Eg (509), der var blandt de VB’ere, der fik endnu en afværgende konkurs væk i forrige uge. Den første var 2004 hvor en nedrykning til 2. division var tæt på, men også her fik man reddet ”fabrikken” på stregen og her startede sonderingerne til samarbejdet med Kolding, Fredericia etc.

Et nyt stadion stod klar i Nørreskoven i 2008 og man er nu ved at starte op i den nye VB-park – et nyt enestående anlæg med alle tænkelige faciliteter i byens nordløstlige hjørne, Lysholt. Et mageskifte med kommunen med grunden hvor det ”gamle” træningsanlæg, Nordre Stadion, lå, tæt på Idrætsskolen, har gjort det muligt.

RB 1906 har aldrig mødt Vejle på 1. holdsplan – kun Vejle 2 i Danmarksserien – og så dog alligevel. I 1974 vandt RB 1906 jo som bekendt DBU’s Talentturnering netop med en sejr hjemme i Roskilde Idrætspark over Vejle – målet scoret af John Sørensen på straffespark.

Det første møde hjemme mod Vejle gav den 17. august 2-2 i på mål af Casper Andersen og Lars Brøgger Hansen. Udekampen den 18. oktober gav en sejr på 2-0 på Vejle Stadion for øjnene af 1.587 tilskuere – begge mål scoret af Lars Brøgger Hansen, der desværre grundet sin skade ikke kan bidrage med mål i 2. påskedags kamp i ”Ørnereden”.

Kampen er samtidig den første i ”tredje omgang” og de 11 modstandere venter for sidste gang med afslutningen Grundlovsdag den 5. juni hjemme mod AC Horsens

Samlet ser statistikken ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Vejle 2 5 3 0 2 16-8