Optakt til FC Roskilde - Thisted

Tid til sejr!

Sidste hjemmekamp var på alle måder en skuffelse. En forfærdelig bane, en forfærdelig første halvleg og ikke mindst et forfærdeligt resultat mod et flot kæmpende Skive-hold. Det var bare ikke godt nok.

Efter skuffelsen mod Skive skulle vi rejse os mod Superliga-bejlerne fra Vejle på udebane fredag aften. Vi havde det svært i første halvleg, men spillede en fin anden halvleg, hvor både Emil, Nøhr og Lindberg havde gode muligheder for at score. Heldigvis fik Robert scoret i overtiden, hvilket sikrede os et godt point på en svær udebane.

Nu gælder det så hjemmekampen mod Thisted – og vi er toptændte på at give vores trofaste publikum en god oplevelse. Og ikke mindst tre point.

Thisted har under Joakim Mattsons ledelse gjort det intet mindre end fremragende i denne sæson som oprykkere. De var med helt i toppen i efteråret, og lignede et hold, der skulle spille med til det sidste om oprykning til Superligaen. Men de har haft et svært forår, og får svært ved at nå en top 3-placering. Mindre kan dog også gøre det, og jeg ved at Mattson satser benhårdt på at lave det bedste resultat i klubbens historie, så ingen tvivl om at Thisted har masser af motivation i morgen.

Men det har vi også – og nu kan vi endelig stort set råde over alle vores spillere, hvilket er helt fantastisk. Alle er endnu ikke klar til 90 minutter, men vi har gode muligheder fra bænken i dag – hvilket kan blive meget afgørende.

Vi har haft fokus på vores egne præstation – og alle er toptændte og klar til at præstere.

Vi glæder os til at byde Thisteds trænere, ledere, fans og spillere velkommen i Reden lørdag eftermiddag.

Der skal også lyde et velkommen til dommerne samt til vores trofaste fans – rigtig god kamp!

/Cheftræner Rasmus Monnerup

Dagens kampsponsor: BAUHAUS

Dagens kampboldsponsor: Danske Bank

Roskilde vs Thisted

Af Bjørn Jensen

Thisted FC er stiftet som ren fodboldklub i 1989, mens man tidligere var en afdeling under Thisted IK med mange andre sportsgrene på programmet. Om Thisted IK kan vi ikke rigtig finde noget historie, men TFC har vi mødt i 1.division seks gange tidligere.

Thisted spillede i divisionen første gang i sæsonen 2005/06 (2.division vest) og kom efter kval.kampe allerede i 1.division året efter, men kom ned igen samme år. Herefter kom endnu to sæsoner i 1.division, 2008/09 og 2009/10, og det er her de første fire opgør mod FC Roskilde er at finde.

For 25 år siden stiftede vi  (RB 1906) dog bekendtskab med Thisted FC for første gang, nemlig i to finalekampe i FLU’s U-20 Turnering, den tidligere ”Talentturnering”, som vi havde vundet første gang i 1974. RB 1906 vandt begge kampene – hjemme med 2-0 og ude med 3-1.

Holdet dengang var: Claus Udengaard (M), John Jørgensen, Morten Petersen, Ruben Bagger, Lars Hansen, Jesper Olsen, Jesper Frederiksen, Dennis Madsen, Lasse Nielsen, Thomas Pedersen, Jesper Sommer, Leon Hansen og Kim Bjørn Jørgensen. Trænere var Lars ”Buesø” Nielsen og Carsten Broe, mens Ole Baggesen var holdleder. En del af disse navne har senere optrådt på RB’s 1.hold (Morten P. også for FCR), men også andre divisionsklubber og Ruben Bagger også på landshold. Lars og Carsten har også været 1.holdstrænere i RB og Carsten senere også for FCR hvor Jesper Sommer desuden var sportschef i flere år og i en periode også midlertidig træner.

Indtil videre i denne sæson blev det til et nederlag i sæsonens første hjemmekamp – 2-3 efter en soleklar dominans og en føring på 2-0. Målene scoret af Mathias Gehrt og Robert Larsen. Den 19. november blev det så 1-1 i Thisted med Mikkel Nøhr som målscorer og Simon Ricther med kamp nr. 100 - og med en advarsel i medgift.

Samlet ser det ud som følger (det skal der gerne rettes op på lørdag):

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FCR- Thisted FC 6 2 1 3 8-12