Optakt til FC Roskilde - Skive IK

Så prøvede vi det desværre! For første gang siden 14. august sidste år tabte vi på hjemmebane. Den følelse skal vi ikke vænne os til – der må gerne gå mange måneder før vi prøver det igen.

At tabe til et ”Superliga-hold” som Hobro er ingen skam, men vi føler, at vi havde fortjent mere, og det skal vi vise i dag. Det hjælper ikke noget at have ondt af os selv – vi har analyseret på Hobro-kampen og det spillemæssige var jeg meget tilfreds med. Vi er naturligvis ikke tilfredse med resultatet, og det skal vores trofaste fans se i dagens topkamp mod Skive.

Vi har rykket os langt ift. vores spillestil og jeg synes vi har et af de mest tydelige udtryk i NordicBet-ligaen – selvom banerne ikke lige hjælper os i øjeblikket! Det er den måde, vi tror på og det har man også kunne se på resultaterne denne sæson. I foråret har vi skabt rigeligt med chancer, og vi arbejder hele tiden på at blive endnu skarpere. Hobro var en god målestok for hvor vi skal hen ift. kynisme og rutine. Vi er der ikke endnu – men vi er godt på vej.

I dag møder vi så endnu et tophold fra Jylland – nemlig Skive IK.

Skive har imponeret alt og alle denne sæson. I bedste Sønderjyske-stil har de bygget klubben stille og roligt op, og spiller med en fantastisk optimisme og gejst. Da Joakim Mattson stoppede i sommer var der snak i krogene, som gik på at Skive nu smed håndklædet i ringen og accepterede nedrykning. De har i den grad lukket munden på alle.

Med vores gode ven Kim Kristensen i spidsen, har Skive spillet sig helt op i toppen af rækken, og hvis ikke folk efterhånden ser dem som en seriøs oprykningskandidat, er der noget helt galt. De viste mod Næstved at de har topholdets held og dygtighed, hvilket betød et forrygende comeback og en 2-1 sejr.

Det er så beundringsværdigt, hvad de har præsteret i denne sæson, og vi skal virkelig være klar, hvis vi skal sende dem hjem uden point.

Skive har i John Dyring og Lawal to store profiler med masser af rutine og erfaring fra højeste niveau. På kanten huserer Bersang, som ligeledes har erfaring fra Superligaen. Tilsæt dernæst en række sultne og ærgerrige unge spillere, som er skolet i diverse akademier i området omkring Skive, og så har man et tophold i NordicBet-ligaen.

Ift. vores trup er Bo Storm stadig ikke helt klar til at blive smidt i kamp – men han er tilbage på træningsbanen og kommer tættere og tættere på. Derudover har vi et tvivlsomme spillere, men så må andre bare træde til og præstere, som de gør til træning – hvis det er tilfældet bliver vi ikke svækket.

Vi er klar til endnu en topkamp, og jeg forventer en intens og ekstrem lige kamp – nu skal vi tilbage på pointsporet!

Vi glæder os til at byde Skives trænere, ledere og spillere velkommen i Reden torsdag aften.

Der skal også lyde et velkommen til dommerne samt til vores trofaste fans – god kamp!

/First team coach Rasmus Monnerup