Optakt til FC Roskilde - Skive

Vi er gået ind i sæsonens sidste fjerdedel og spændingen skærpes - for på den ene side er der stadig 21 point at spille om, men på den anden side, er der ikke længe til den 6. jnui 2015, hvor vi spiller sæsonen sidste kamp (hjemme mode AC Horsens).

På søndag tager FC Roskilde imod Skive, der også er suveræne oprykkede fra 2. division sidste år. Skive har klaret sig flot og ligger for tiden nummer 6 i tabellen - med ét point mere end FC Roskilde.

Så der ikke tvivl om, at det er to topmotiverede hold, der tørner sammen på søndag. Ingen af dem vil falde tilbage i feltet nu.

FC Roskilde skal bygge videre på den flotte kamp - og ikke mindst den store effektivitet foran mål, der gav de mange og flotte scoringer, der blev sat ind, da AB blev sat til vægs med 2-5 i søndags. Med trænerstabens taktik, krydret med vilje og selvtillid, som spillerne udviser i øjeblikket, er der gode muligheder for point igen.

Men Skive er et hold, der altid giver sig 100% - og det eneste hold, vi ikke har fået point imod, i de to første kampe. Skive har en dygtig træner, Jakob Michelsen, der dog fra 1/7-2015 tiltræder stillingen som cheftræner i superligaklubben SønderjyskE. Måske FC Roskilde kan drage fordel af den uro, det alt andet lige må give, når den slags meldes ud.

Skive IK har absolut også en ganske kompetent trup, der blandt andet tæller navne som Danilo Arrieta, Ayinde Lawal, Mikkel Cramer, John Dyring, spillende assistenttræner Jens Berthel Askou og lejesvenden fra Viborg Jeff Mensah.

Så vi håber på den sædvanlige store opbakning fra alle FC Roskilde-supporterne og byder velkommen til et brag af en gyser på søndag, kl. 15:00.

Vel mødt!

Arkivfoto fra de to holds første opgør (Roskilde Idrætspark, den 1. august 2014), hvor Skive vandt 2-3 på et mål i kampens overtid.

Roskilde - Skive

Af Bjørn Jensen

Skive IK er stiftet den 28. marts 1901 og er i dag den klub under DBU Jylland, der rent fodboldmæssigt har flest medlemmer, i alt 1.146 aktive, hvoraf de 267 er over 18 år.

Af kendte spillere, der stammer fra Skive i dag er Rasmus Würtz, Christian Lundberg og Thomas Dalgaard. Klubbens hjemmebane er Spar Nord Arena Skive med plads til 10.000 tilskuere, men som i Roskilde Idrætspark kun godt 500 siddepladser.

Skive IK har været i Danmarksturneringen i i alt 23 sæsoner, mens RB 1906/FCR kan skrive nr.41 på CV-et.

Skives bedste placering er nr. 4 i næstbedste række i sæsonen 2010/11, mens FC Roskildes bedste placering (dengang RB 1906) blev nr. 3 i samme række i 1988.

Tilskuerrekorden i Skive er fra 19. maj 1955 hvor man spillede oprykningskamp mod Viborg, mens RB 1906 første gang mødt Skive i 1957 – i en efter seriernes afslutning privat kvalifikationsturnering unionerne imellem med de næstbedste hold. RB 1906 scorede i de syv kampe 36 mål – ”Siv” alene de 15 efter hjemkomsten fra Køge, men i Skive blev det til et 1-2 nederlag – RB 1906’s målscorer var Poul Marcussen.

Siden er det heller ikke gået alt for godt og det er i alle tilfælde i næstbedste række møderne har foregået. Fra 1998/99 til 2011/12 er der tale om 12 indbyrdes opgør, og det er unægtelig ikke faldet ud til Domkirkebyens fordel.

RB 1906 nåede aldrig en sejr over Skive, mens FCR kun står med én sejr over Skibonitterne. Fem kampe er endt uafgjort og Skive har vundet ikke mindre end syv gange. Første opgør i Roskilde den 1. august 2014 endte som bekendt med en 2-3 sejr til Skive med et mål i de døende sekunder af den tillagte ekstratid efter scoringer af Nicolaj Mikkelsen og Lasse Emil Nielsen på et brag af et skud på en medløbsbold kort før tid.

Senere blev det til et 1-0 nederlag, den 13. november 2014 i Skive, og netop Skive er den eneste modstander i rækken vi ikke endnu har fået point imod i den igangværende sæson – tredje gang er forhåbentlig lykkens gang når der er kamp i ”Ørnereden” søndag kl.15.00.

Samlet ser det ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Skive 5 0 3 2 7-9