Optakt til FC Roskilde - Skive

Så slår Roskilde Idrætspark igen dørene op for et brag af en hjemmekamp, når oprykkerne fra 2. division vest, Skive, kommer på besøg.

Kampen starter kl. 19:00, og vi håber på den sædvanlige store opbakning fra alle vores loyale FC Roskilde-supportere. Holdet for brug for så meget støtte fra lægterne som overhovedet muligt.

I denne optakt får du både et video-interview med cheftræner Anders Theil samt nogle velvalgte ord omkring kampen fra formand Carsten Wickmann.

Et rigtigt oprykkeropgør

Så sker det, vi sikkert er mange, der har ventet på. Den første hjemmekamp i NordicBet-ligaen. Efter oprykningen fra 2. division skal vi nu se om vi kan begå os mod klubber, der for fleres vedkommende har superligaerfaring. Det kan dog hverken vi eller fredagens modstander, Skive, prale af, men til gengæld er begge klubber noteret for de måske mest overbevisende oprykninger i mange år. Vi havde som bekendt 19 point ned til nr. 2, men Skive gjorde det endnu bedre. Hele 22 point havde de ned til andenpladsen.

På et tidspunkt havde Skive også DM-rekorden i flest vundne kampe i streg. 18 kampe med lutter sejre blev det til, inden ”de lyseblå” slog til med 20 sejre i rap og dermed overtog denne flotte ”all time record” i dansk divisionsfodbold.

Kan vi så være med i landets næstbedste række? Jeg både tror og håber det. Vi havde et rigtig godt hold før sommerpausen, men det er ikke desto mindre lykkedes træner Theil og sportsudvalget at hente spillere til klubben, som klart har styrket truppen både defensivt og fremadrettet.

Det fik vi til fulde demonstreret i turneringens første kamp mod AGF. Så, hvis du ikke fik set FC Roskildes første kamp i NordicBet-ligaen i TV eller, endnu bedre, var på Århus Stadion i søndags, så er du gået glip af noget. For ”De ”lyseblå” gjorde det nemlig aldeles fremragende og viste, at vi har et hold, der godt kan gøre sig gældende i landets næstbedste række.

For Skive gælder det, at der har været en relativ stor udskiftning af spillere i sommerpausen, så der er brugt megen tid på at få spillet holdet sammen, men allerede i klubbens første kamp - hjemme mod HB Køge - viste det sig, at kollektivet kunne stå sin prøve. Efter at have været noget i defensiven i første halvleg lykkedes det at få overtaget i anden halvleg og få scoret det udlignende mål, hvilket betyder, at Skive og vi har samme pointmæssige udgangspunkt før kick off.

Som vanligt offentliggør træner Theil først sit hold umiddelbart op til kampstart, men vi tror på, at der bliver hjemmebanedebut til en række af de nytilkomne spillere. Stefan Hansen, Mark Leth og Andreas Lissau gjorde det flot i Århus og vil nok også være at finde i startelveren denne gang. Også Simon Richter så stærk ud i de minutter, han nåede at være med i Århus, så lad os se, hvordan Theil får mikset holdet sammen, så det passer lige præcis til den modstander, der står på den anden banehalvdel, når kampen fløjtes i gang.

Vi ser frem til et spændende og intensivt opgør mellem de to oprykkere fra de to 2. divisioner.

Vel mødt!

Carsten Wickmann, bestyrelsesformand