Optakt til FC Roskilde - Silkeborg

18. august 2018

Efter to udebanekampe – en i første division og en i pokalen - er vi igen på hjemmebane. Sidste hjemmekamp var ikke godkendt, og vi glæder os derfor til at få mulighed for at vaske den plet væk. Siden nederlaget mod Fredericia har vi spillet 0-0 i Nakskov mod Nykøbing FC og slået Greve 4-0 i pokalen på mål af Emil Nielsen x 2, Robert Larsen og debutanten Mads Julø. Det har især været vigtigt at spille til nul i begge kampe – det vil vi meget gerne gentage i morgen mod Superliga-nedrykkerne fra Silkeborg.

Silkeborg har i løbet af ugen skiftet træner, hvilket betyder at vi har haft svært ved at forberede os på, hvad de kommer med. Men som altid har vi primært fokus på os selv, og vores spil, så det er ikke en undskyldning for at ikke at præstere. Silkeborg har spillet fint i de første par kampe, og 0-3-nederlaget til HB Køge var i den grad misvisende. Men fodbold handler om resultater, og derfor er det to hold, der tørster efter sejr, der mødes søndag. Silkeborg har også 1 point for de første tre kampe, så der er ingen tvivl om, at vi vil se to hold, der vil give alt for at få en sejr.

Vi er lidt ramt på skadesfronten med skader til ”Nille”, Nøhr, Younes & Kyle. Derudover er Emil Nielsen endnu ikke klar til 90 minutter. Endelig er Stenderup lige kommet tilbage fra en mindre skade, og har kun trænet to gange op til kampen.

Det betyder at andre må træde til og præstere – og det er jeg slet ikke i tvivl om at de vil.

Vi glæder os til at komme i kamp!

/Rasmus Monnerup, Cheftræner

Der er målsparkskonkurrence på stadion sponseret af Faxe Kondi!

1. præmien er et gavekort på 1.000 kroner til Café Korn og en kasse Faxe Kondi til 2. og 3. pladsen.

Kampsponsor: Faxe Kondi

Kampboldsponsor: TOMRA

Roskilde vs Silkeborg

Af Bjørn Jensen

Silkeborg I.F. har flere idrætsgrene på programmet og er stiftet forholdsvis sent, nemlig den 26. april 1917, og har dermed nu lige over 100 år på bagen.

Silkeborg havde huseret mange år i den bedste jydske række inden det blev til JM i 1960, men først året efter lykkedes via den daværende kvalifikationsturnering (4. division) at komme med i 3. division i 1962.

Det blev dog et kort ophold med nedrykning til følge men med hjemmesejr over RB 1906 på 2-0. I efteråret tog RB'erne dog revanche på hjemmebane og vandt med 6-2 på tre mål af Thomas Christiansen, Jens Olsen, Poul Marcussen og Ib Petersen (senere Glaser).

RB 1906 møder i øvrigt næste gang Silkeborg i 1977 – taber begge kampe (1-4 hjemme og 1-2 ude) men det er jyderne der må rykke ned alligevel, og det var året inden domkirkebyens stolte sønner spillede sig op i landets næstbedste række sammen med Herfølge og Viborg.

I 1966 fik turneringerne ny struktur. 3. division blev opdelt i en øst- og en vestkreds og Danmarksserien kom til. Silkeborg vandt vestkredsen og kom dermed i 3. division. Herefter kom år med op- og nedrykninger inden man i 1982 vandt DS, kreds 4. Samtidig indførte man betalt fodbold og i sæsonen 1988 var man pludselig i landets bedste række.

Kulminationen  kom i sæsonen 1993/94 med det første (og hidtil eneste) Danmarksmestskab med den senere landstræner, svenske Bo Johansson i spidsen. Endvidere vandt klubben DBU’s Pokalturnering i 2001 med finalesejr på 4-1 over AB.

De to hidtil eneste kampe i FCR-regi i 2008/09 gav begge Silkeborgsejre. 2-1 i Roskilde (Jeppe Kjær) og 2-0 hjemme.

Blandt de kendte profiler med fortid i Silkeborg er bla. Morten Bruun (Mr. Silkeborg), Troels Bech og Keld Bordinggård, der også alle har været trænere i klubben. Heine Fernandez, Martin Laurersen, Peter Kjær og Jesper Thygesen er andre kendte, og ikke mindst Rajko Lekic, der jo opnåede 40 kampe på to sæsoner (2012/13 og 13/14) for FC Roskilde med 19 mål til følge.

Vore tre møder i sæsonen 2015/16 gav kun én uafgjort og to nederlag, men med i alt 17 mål. 27/9 hjemme 2-2 (2.135 tilskuere) på mål af Lars Brøgger Hansen og Jan Kristiansen. 25/10 ligeledes hjemme, men nederlag 2-3 på mål af Nicolai Steen Hansen og Jan Kristiansen, mens den sidste kamp i Silkeborg endte 2-6 på mål af Mark Leth Pedersen og Lasse Brandt Hansen.

De hidtil kun 17 indbyrdes opgør er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Silkeborg 12 3 3 6 17-20