Optakt til FC Roskilde - Lyngby

FC Roskilde er glade for, at den lidt triste plet fra Skærtorsdagens nederlag til FC Helsingør allerede i morgen, 2. Påskedag, hurtigt kan vaskes væk, når Lyngby Boldklub, gæster Roskilde Idrætspark. Hvis alt går vel!

Bevares! Vi taler om Bet25 Ligaens ubestridte tophold, så det bliver en hård nød at knække, men ingen er uovervindelige og Lyngby Boldklub har trods alt tabt fire kampe i sæsonen - blandt andet til FC Roskilde i det første indbyrdes opgør, som blev spillet i Roskilde Idrætspark, den 10. september 2015, på mål af Jan Kristiansen og Bajram Fetai. Så hvorfor skulle det ikke kunne ske igen?

Hvis det skal lykkes "De lyseblå" at få point mod "De kongeblå", skal holdet dog præstere noget bedre end seneste kamp mod FC Helsingør. Her manglede der både vilje til at fighte sig ind i kampen, efter den ærgerlige chokstart, og fart og idéer fremad banen. Vi skabte reelt meget få chancer og det skal der nødvendigvis laves om på mod Lyngby, hvis der skal point på kontoen.

Der er ingen tvivl om, at Lyngby har et stærkt mandskab, og de er storfavorit til at sikre sig den ene oprykningsplads til Superligaen.

Truppen tæller en række dygtige spillere - herunder blandt andet tidligere FC Roskilde-spillere Jeppe Kjær og Lars Brøgger Hansen. Men navne som Mathias Tauber, Jesper Christjansen, Lasse Fosgaard, Arietta, Mikkel Rygaard og Gytkjær aftvinger naturligvis også respekt i sig selv.

Lyngbys tropper styres af David Nielsen, der heller ikke behøver nærmere præsentation.

FC Roskilde byder velkommen til modstandere, dommere, supportere og sponsorer og ønsker alle en god kamp.

Vel mødt!

Royal Unibrew er dagens kampsponsor

Dagens kampsponsor er Royal Unibrew, så der vil være en masse spændende aktiviteter i Roskilde Idrætspark før og efter kampen.

Fra kl. 13.00 – 14.00 uddeles give-aways til de 200 første tilskuere på stadion.

Efter kampen er det om at være "vaks ved havelågen", for når tilskuerne forlader Roskilde Idrætspark (forhåbentlig efter en sejr til FC Roskilde) uddeles der 400 Faxe Kondi Free dåser, efter først til mølle princippet.

Royal Unibrew ønsker alle en god kamp!

Roskilde vs. Lyngby

Allerede i 1906 stiftedes en Lyngby Boldklub, men kommunen kunne i 1915 ikke længere stille bane tilrådighed og klubben blev opløst, men så gendannet  30.marts 1921, hvor 30 medlemmer fra Lyngby IF var brudt ud og stiftede den anden LB.

Vore arkiver fortæller om kampe med Lyngby fra sæsonen 1942/43 i de rækker, der dengang hed mesterrækken og oprykningsrækken – svarende til dagens Sjællandsserie hhv. Serie 1. Den gang var der jo så ikke nogen Danmarksserie, men vinderen af SS spillede om at rykke op i 3.division.

Lyngby kom i 3.division i 1953/54 og senere er det blevet til to Danmarksmesterskaber (1983 og 1992) samt tre pokaltitler i 1984, 1985 og 1990. I årene 1994 til 2001 spillede klubben under navnet ”Lyngby FC”. Den 18.december 2001 gik klubben konkurs og spillede resten af sæsonen med amatørspillere, inden det fra 2002/03 hed Danmarksserien. Man kom straks op i 2.division og i 2007 hed det atter Superligaen.

Lyngby Boldklub har haft 17 A-landsholdsspillere med i alt 107 kampe på CV-et og den mest kendte er uden tvivl arbejdshesten Klaus Berggreen, men også topscorer fra 1992-holdet, Henrik ”Store” Larsen, er værd at nævne. ”Store” spillede 23 af sine 39 kampe mens han var i LB – Klaus havde kun to ud af sine 46 i den kongeblå trøje. Andre personligheder er klubrekordholderen, Michael Schäfer, med 482 kampe ( 3 A) og John Helt med 380 kampe og 39 A (Den ene var for Brøndby !). På 1992 EM-holdet deltog også Torben Frank og Claus Christiansen (begge fem kampe), mens vores Bajram Fetai i sæsonen 2011/12 repræsenterede Lyngby Boldklub og i den periode spillede 3 A for Makedonien.

De to kampe i efteråret 2014 blev begge spillet i Lyngby – med fire ugers mellemrum – og det blev den 3.oktober til LB sejr på 3-1 (mål – ja, selvfølgelig Lasse Emil) og den 2.november 2-0. Forårets opgør endte 0-0 trods mange muligheder for begge hold. Lyngby. I sæsonen 2015/16 vandt FCR hjemme i september med 2-0 (mål af Bajram og Nille), mens det næste opgør i Lyngby endte med nederlag på 1-3.

Det giver herefter denne samlede statistik:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscorer
RB 1906 - Lyngby 40 15 3 22 79-89