Optakt til FC Roskilde - Hobro

Så er det i morgen, at superligamandskabet Hobro gæster Roskilde Idrætspark, når den sidste kamp i 3. runde afvikles i DBU Pokalen.

Der er kickoff kl. 19:00 og der er gratis entré for alle.

Naturligvis er Superligamandskabet fra Hobro favoritter, men i DBU Pokalen kan alt ske, så FC Roskilde skal spilles deres chance. Hvis holdet går videre til 4. runde, venter sidste års Danmarksmestre fra FC Midtjylland.

Hobro er en klub, som har været på alle fodboldinteressedes læber, da oprykningen til Superligaen blev en realitet - så der er blevet sagt og skrevet meget om det eventyr den lille jyske by, nord for Randers, har været igennem. De har, uden tvivl, leveret en præstation som man kun kan tage hatten af for. Den første sæson klarede holdet fantastisk flot, hvorimod holdet har haft det noget sværere i denne sæson, hvor holdet aktuelt indtager sidstepladsen med fem point for 11 kampe.

Da fredagens kamp mod FC Vestsjælland er blev udsat, har FC Roskilde haft en mindre pause og har ikke spillet kamp siden det ærgerlige 1-0 nederlag mod Vendsyssel FF. Om pausen har været en fordel for "De lyseblå" kan kun tiden vise. Præstationerne har været svingende, men på hjemmebanen plejer gutterne at vise hvad, de virkelig består af.

Hobro, der med sikker hånd styres af den ombejlede cheftræner Jonas Dal, råder over en meget kompetent trup. Til trods for at farlige folk som Berggren og Hvilsom er sendt til Tyskland, finder man stadig stærke navne, som f.x. Quincy Antipas, Anders Egholm, Jonas Damborg og Mikkel Beckmann. Endvidere finder man fire landsholdsspillere. Gökhan Kaya og Alexander Nybo (Danmarks U/20 landshold), Adama Tamboura (Malis A-landshold) samt den store angriber Mayron George (Costa Ricas U/23-landshold).

Vi håber mange trofaste FCR-supportere møder frem og støtter gutterne i jagten på en sejr og endnu en spændende kamp i pokalturneringen.

Roskilde vs Hobro

Hobro IK, eller fuldt ud: Hobro Idræts Klub, er stiftet den 27. maj 1913 og har i dag fodbold, håndbold og bowling på programmet med i alt ca. 500 medlemmer.

Efter holdet var kommet i 1. division i sæsonen 2010/11, var det tæt på nedrykning allerede det følgende år (men AB reddede sig som vanligt i de døende runder!), men så kom en 2. plads i rækken i 2013/14 og man var pludselig i Superligaen.

Hobro klarede en fin 7. plads i denne første sæson, men må som mange andre sande, at sæson nr. 2 er noget sværere- og p.t. indtager holdet den lidet flaterende 12. plads – den eneste der i denne sæson giver nedrykning til den næstbedste række.

Roskilde havde møder med Hobros U-19 og U-17 inden det på seniorplan er blevet til fire kampe i to sæsoner i 1. division.

I 2010/11 vandt FCR først hjemme med 3-0 (10. oktober) på mål af Tobias Perch-Nielsen, Andreas Bak samt et selvmål, mens det den 14. maj blev 2-2 i Hobro – igen mål af Tobias Perch-Nielsen samt Anders ”Nille” Nielsen.

Sæsonen efter rykkede FCR så ned i 2. division, men alligevel blev det den 13. august 1-1 i Hobro (Jeppe Kjær) samt nøjagtig tre måneder senere 3-2 på mål af Tobis Perch-Nielsen, Jesper Håkonsson og Jens Mårtenson.

Samlet set ser statistikken ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FC Roskilde - Hobro 4 2 2 0 9-5

Med andre ord: Vi har aldrig tabt til Hobro, så lad os tage det med i tankerne inden tirsdagens kamp. Vi ved i alle tilfælde at det samme kan Brøndby ikke sige – de har aldrig fået point mod Hobro!

- Bjørn Jensen