Optakt til FC Roskilde - HB Køge

Vi rammer nu runde nummer 6 i årets udgave af 1. division. Efter vores gode start med sejr mod Hobro og et point i Vejle, har vi rent resultatmæssigt haft en skidt periode med tre nederlag i streg. Det er hele truppen og holdet omkring truppen ekstremt skuffede over. Det er vores ansvar at få det vendt, og vi arbejder stenhårdt på træningsbanen, så vi kan komme tilbage på sporet og indfri såvel vores egne som andres forventninger til os.

1. division er utrolig tæt i år, og alle kan slå alle. Derfor har vi ikke råd til at lave fejl i defensiven, ligesom vi skal til at score på vores mange chancer. Kampen mod HB Køge bliver umiddelbart ikke anderledes end andre kampe - den bliver også super tæt.

Alligevel er det lidt anderledes at møde HB Køge, da det er lokalopgør, og kampen er derfor speciel for både spillere og os trænere, samt ikke mindst for vores fans. Vi har mange spillere i truppen, som har en fortid i HB Køge og det giver selvfølgelig også lidt ekstra til kampen. Derfor er det også en perfekt anledning til at få vendt den negative stime, selvom det ikke bliver let.

HB Køge er et godt hold, der har haft en fornuftig start på årets 1. division. Efter Henrik Lehm kom til har deres spillestil ændret sig fra Henrik Pedersens høje presspil til en mere moderat spillestil. HB Køge kan stadig presse højt, men det er mere i perioder nu. Samtidig er de fine på bolden, og har en del fart – især hos Rochester-brødrene, så dem skal vi lukke ned for. De spiller normalt 4-4-2 eller 4-4-1-1.

Vi har selv haft stor fokus på vores pres i løbet af ugen, ligesom vi har trænet mange afslutninger. Vi begynder at få folk tilbage fra skader, ligesom vi jo har fået Emil hjem, så det er dejligt at have mange spillere at vælge imellem. Vi glæder os til at komme ud i Reden, og vise folk at de seneste resultater ikke er det rette billede af FC Roskilde.

/First team coach Rasmus Monnerup