Optakt til FC Roskilde - Frem

FC Roskilde kan skrive sig ind i historiebøgerne, hvis "de lyseblå" kan vinde over BK Frem i morgen. Allerede nu er vi det hold i Danmarksturneringens historie med fleste sejre i træk - men vi har ikke 1. pladsen alene...

I øjeblikket deler vi nemlig denne fornemme titel med Skive fra 2. division vest, der - ligesom FC Roskilde - i denne sæson, 2013/2014, har leveret en række flotte præstationer - nemlig 18 sejre i træk. Skives sejrsstime stoppede dog overraskende den 17. maj 2014, da holdet tabte 3-1 til Jammerbugt FC.

Kan FC Roskilde trække sig sejrrigt ud af opgøret i morgen, vil det være den 19. sejr i træk - og vi vil derfor være alene med denne fantastiske rekord.

Inden denne sæson, var danmarksrekorden for flest sejre i træk i Danmarksturneringen på 15 kampe. Den rekord satte AGF mellem den 7. september 1952 og den 10. maj 1953 i den næstbedste række, der dengang hed 2. division.

Det kunne være dejligt, hvis vi også kunne slå sæsonrekorden (2092 mod Næstved, den 4/5-2014)) på tilskuerpladserne i morgen. BK Frem plejer at have mange tilrejsende supportere til deres udekampe, der er ølfest fra kl. 17:30 (se nærmere her) og vejret ser ud til at arte sig, så mon ikke muligheden for at sætte endnu en rekord er realistisk?

Du kan i øvrigt læse hvad BK Frem skriver på deres hjemmeside om dette spændende opgør ved at klikke her!

BK Frem vs Roskilde

”FREM” er en af Danmarks mest hæderkronede klubber og har en lang og farverig historie siden den blev stiftet 17. juli 1886 som ”Fremskritdklubbens Cricketklub” med liberale venstrefolk bag. Meget kort efter (1887) blev det dog til ”Boldklubben FREM” som vi kender den i dag, og det blev samtidig arbejderklubben i København.

Man startede på Blegdamsfælleden (sammen med KB og AB) men flyttede i 1905 til Enghavevej og senere i 1942 til Valby Idrætspark, mens kampbanen i de gyldne tider var Københavns Idrætspark, hvor dobbeltkampe søndag eftermiddag kunne trække mange tilskuere til med klubberne ØB, AB, B 93, B 1903, FREM og KB. De var frem til 1954 var altdominerende i Dansk Fodbold, inden Køge dette år blev den første mester fra provinsen (og AGF fra Jylland året efter).

FREM forstrede mange gode spillere – også til landsholdet – og det blev til seks DM-titler i årede 1923-1944. Inden da blev FREM i 1902 den første klub i København, der besejrede de hidtil uovervindelige naboer fra KB.

Sophus ”Krølben” Nielsen (ni mål i landskamp mod Frankrig), Pauli Jørgensen og John Hansen (lange John), der efter det vellykkede OL i London i 1948, med sit eminente hovedspil sikrede sig en kontrakt med italinekse Juventus for det efterhånden velkendte beløb på kr. 111.111,11. Senere blev det til Lazio inden han i 1955 kom hjem til Danmark – til to års karantæne – og måtte i 1957 kæmpe en hård kamp med DBU for i det hele taget at få sin amatørstatus tilbage – sådan var det dengang!

Efter krigen gik det op og ned for FREM og i 1993 måtte man efter den første konkurs ned i Danmarksserien. Klubben kom tilbage (RB vandt forår 1995 (17/4 , 3-0) og rykkede op i 2.division i 1996 for senere i 2010 atter at gå konkurs – denne gang var konsekvensen nedrykning til Københavnsserien, men kampånden fejlede ikke noget og her to år efter er man atter i Danmarksturneringen.

De første 12 kampe klubberne imellem var i Danmaksserien, hvor FREM 2 var modstanderen. Senere kom 12 kampe mod FREM 1 og senest fem kampe mellem FC Roskilde og FREM.

Den – set med Roskildeøjne – mest afgørende kamp de to klubber imellem fandt sted den 23.oktober 1988 hvor ca. 6.000 tilskuere i Valby Idrætspark så FREM vinde 1-0 i trediesidste spillerunde og sikre sig oprykning til landets bedste række kun tre point foran RB 1906.

Statistikken er som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Frem 2 12 5 3 4 27-20
RB 1906 - Frem 12 3 5 4 15-15
FC Roskilde - Frem 5 3 1 1 12-6
I ALT 29 11 9 9 54-41
  • Mere lige kan det vidst ikke være

NB! Den seneste sejr over FREM var kampen i Valby Idrætspark den 12.oktober 2013. Den endte 4-0 på fire mål af Emil Nielsen, og det var samtidig den 4. af de nu 18 sejre i træk og holdet har været på 1. pladsen i rækken lige siden.

- Bjørn Jensen