Optakt til FC Roskilde - FC Vestsjælland

17. november 2015

Så er det i morgen, at kampen mod FC Vestsjælland bliver spillet i Roskilde Idrætspark - en ægte "seks-pointskamp". Kampen skulle oprindelig have været spillet, den 9. oktober 2015.

Opgøret bliver en bundgyser af den slags, der ikke er for børn eller svage sjæle. Og dog skal både børn og svare sjæle være mere end velkommen til at overvære kampen i Roskilde Idrætspark og støtte "De lyseblå", der har brug for en sejr.

Kampens to hold, har begge en masse spændende spillere, der besidder stor kvalitet og stærke kompetencer, der burde berettige til en placering i den modsatte ende af tabellen end tilfældet er i øjeblikket.

Man kan jo bare kaste et blik på navnene i FC Vestsjællands trup - "Molle", Bertolt, Randrup, Due, Felfel, Kure og Rochester - blot for at nævne nogle stykker. Cheftræner Michael Hemmingsen, der har superligaerfaring både som spiller og træner, er ny mand på posten fra starten af september, og han er udset til at være manden, der skal få vendt skuden, så de kan komme væk fra sidstepladsen. Indtil nu lader resultaterne dog vente på sig, men mange tror, at det kun er et spørgsmål om tid, inden FCVestsjælland får gang i pointindsamlingen og begynder at kravle opad i tabellen.

For FC Roskildes vedkommende gælder det om, at finde det gode spil frem igen, som vi ved flere lejligheder har vist i dette efterår. Gutterne skal vise, at alle mand vil løbe for hinanden og de skal spille fremadrettet positiv og målsøgende fodbold - et spil alle ved, de kan magte til næsten perfektion, når tingene flasker sig. Kan de det, bliver det ikke onsdag aften, FC Vestsjælland får gang i pointhøsten.

Så FC Roskilde byder velkommen til et brag af en dramatisk kamp, hvor der er rigtig meget på spil - det bliver en vaske ægte herre-fight, hvor begge hold vil kæmpe med alt hvad de har til rådighed for at tage alle tre point.

Kampen starter kl. 18:30 og vi håber på den sædvanlige store støtte fra de trofaste supportere på lægterne.

Vel mødt!

Roskilde vs Slagelse

FCV så dagens lys pr. 1. juli 2008 som en overbygning af Slagelse B&I’s bedste hold, placeret i 1. dvision. Slagelse B&I er en gammelfusion fra 27/8 1919 af de daværende Slagelse klubber, Slagelse BK (23/5-1887) – startede som andre på Sjælland som cricketklub – og Slagelse IF (29/1 1907).

Roskilde og Slagelse har mødtes gennem nu 24 sæsoner i divisions-, danmarksserie- og sjællandsserieregi siden sæsonen 1951-52.

SBI var i 3. serie øst under DBU i sæsonen 1938/39 og var med i krigsårende 1942-45 og kom efter krigens slutning i 3. division i 1945/46 men rykede ned igen i serien i samme sæson.

I årene 1951/51 til 1958 var RB og SBI fast inventar i sjællandsserien – med RB som vinder i 1952 og senere 1958, hvor også vandt oprykningsspillet om kom i 3. division i 1959. I 1958 fik RB i øvrigt kunt ét af fire point med SBI, men vandt alligevel rækken.

SBI kom i 3.division (vestkredsen) i 1966 og vandt 3. division øst i 1967 og rykkede i 2. division, mens RB som bekendt dette år røg ned i Danmarksserien efter en nervepireende afslutning af sæsonen. Tre hold á point, men Frem Sakskøbing og Nakskov havde bedre målkvotient end RB.

SBI var i den bedste række – 1. division -  i 1974 -75 og 1978-79 med en ottendeplads i 1978 som bedste placering. I 1975 var det i øvrigt med Sjælland som levereandør af 33 % af holdene i den bedste række. Køge vandt guld, Holbæk sølv, Næstved bronze, mens Slagelse måtte gå den tunge gang til 2. division – det var inden Brøndby og Lyngby var inde i billedet. I den periode havde klubben fire landsholdspillere, nemlig Heino Hansen, Peter Johansson, Flemming Mortensen og Allan Hansen. Sidstnævnte spillede jo som bekendt tidligere i Holbæk, men kom i sæsonerne 1981-85 i den hvide RB-bluse med 160 kampe til følge.

De indtil nu 47 indbyrdes opgør giver følgende statistik:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - SBI 32 15 12 5 66-50
FC Roskilde - SBI 8 4 0 4 17-21
FC Roskilde - FC Vestsjælland 7 1 2 4 5-12
I ALT 47 20 14 13 88-83

NB! Vi har aldrig mødt Slagelse i DBU’s pokalturnering!!

- Bjørn Jensen