Optakt til FC Roskilde - FC Fredericia

Efter det ærgerlige og ufortjente nederlag til AC Horsens i midtugekampen, er det igen tid til at FC Roskilde "skruer bissen på" og fortsætter de positive tendenser fra i onsdags.

I morgen kommer FC Fredericia på besøg - igen et hold med fuldtidsprofessionelle spillere, der ikke har fået den ønskede start på sæsonen. I øjeblikket ligger de nr. 9, og har de seneste par kampe spillet uagjort mod HB Køge og Viborg. Så det er absolut et hold man skal have respekt for.

I Fredericia-truppen finder man den tidligere FC Roskilde-spiller, Tobias Perch-Nielsen, der kom til Fredericia i sommerpausen efter at have været med til at spille Hobro (udlejet fra Viborg) op i Superligaen.

Kampen starter kl. 13:00 - mød op og støt gutterne!

OBS! - husk nu, at der i forbindelse med kampen er "sjovhedsgaranti" for børn og barnlige sjæle, samt gratis adgang for børn og en forælder - læs mere her!

Roskilde vs Fredericia

FC Fredericia er stiftet 1/1-1991 som overbygning af Fredericia fF og Fredericia KFUM – dengang med hold i DS og den jyske S1. Fra 2002 er KFUM eneste moderklub, idet FfF valgte at trække sig fra det direkte samarbejde.

Fredericia fF (forenede Fodboldklubber) er stiftet i 1953 efter sammenlægning af Fredericia Boldklub (17/6 1896) og ØB, og man spillede flere steder i byen, inden man i 1974 rykkede til det dejlige anlæg i Madsby Enge.

Fredericia KFUM – eller rettere KFUM’s Boldklub – som vore venner i det østlige Roskilde – er stiftet 30/8 1916 men man mener, at der blev spillet bold i KFUM-regi helt tilbage til århundredeskiftet. Det er måske ikke inden for fodbolden man husker Fredericia KFUM bedst, men går vi tilbage i 70'erne vil mange kunne erindre, at det blev til fem danske mesterskaber i træk i håndbold (og i samme periode syv pokaltitler) – og flere af årene var også Fredericia fF med i landets bedste række i denne idrætsgren.

Det er blot 18 år siden vi første gang mødte Fredericia – sæsonen 1996/97 i 1. division - og det blev til én sejr og én uafgjort. I FCR-regi kom første møde i sæsæonen 2008/09 og det blev til en sejr og et nederlag med mål i begge kampe af både Jeppe Kjær og Toke Morsing. I de næste to sæsoner var Jeppe fortsat på listen og tre mål blev det til af Tobias Perch-Nielsen, der efter FCR-tiden via Viborg i sommer kom til FC Fredericia. Så det bliver til et gensyn med Roskilde – men, må vi have lov at sige - forhåbentlig ikke i rollen som målscorer.

De tidligere 12 spillede opgør er endt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Fredericia 4 1 1 2 3-6