Optakt til FC Roskilde - Brabrand

Søndag kl. 13:45 går det igen løs, når FC Roskilde hjemme tørner ind i Brabrand, i efterårets 3. kamp (22. runde) i NordicBet LIGA'en.

"Hjemme" betyder i dette tilfælde Herlev Stadion. Banen i Roskilde Idrætspark er stadig ikke klar til at kunne afvikle fodboldkampe på, så den spilles altså på kunstgræsbanen i Herlev.

Der er gratis entré, så vi håber mange FC Roskilde-supportere møder op og støtter Ørnene.

FC Roskilde skal bygge videre på det ene point fra sidste weekend, mod topholdet Vejle Boldklub, hvor gutterne i perioder viste fint spil og tilspillede sig flere store målchancer. Vores velspillende keeper, Frederik Schram, må også meget gerne fortsætte med det flotte spil mellem stængerne.

Brabrand har indtil videre haft en turbulent sæson. Gæsterne startede sæsonen flot med syv point i de tre første kampe. Holdet var rykket op fra 2. division og formåede at ligge i den sjove ende af tabellen i den første tid af sæsonen. Vi husker selv vores første kamp i sæsonen på udebane, der regnede væk - og vi måtte tage til Brabrand tirsdagen efter, hvor vi spilled 1-1, på et mål af Mathias Gehrt. Brabrand er ikke et nemt hold at spille imod.

Efter den gode start svigtede resultaterne lidt og holdet ligger aktuelt under nedrykningsstregen. Man skal dog under ingen omstændigheder undervurdere jyderne - seneste kamp endte 0-0 mod Viborg FF - selv om de ikke har vundet en kamp om point siden 2-1 sejren over Vendsyssel FF, den 22. oktober 2017.

FC Roskilde skal være 100% klar fra første dommerfløjt, og alle mand skal udvise disciplin og kæmpe med næb og kløer, hvis der skal point på kontoen. Det kan ingen vist i tvivl om, for der findes ingen lette kampe i NordiBet LIGA'en.

I dette interview kan du høre unge talentfulde Nicklas Halses vurderinger af søndagens kamp.

Herlev Stadion - kunstgræs

Roskilde vs Brabrand

Af Bjørn Jensen

Brabrand IF er stiftet i 1934 og har været med i divisionsfodbolden siden sæsonen  2003/04, og er efter oprykningen igen med i landets næstbedste række.

Brabrand IF har også håndbold, tennis og svømning på programmet, men fodboldafdelingen kom først rigtig på landkortet da man i 1999 ansatte den tidligere labdsholdspiller, Lars Lundkvist, som træner og på fem sæsoner fik holdet fra den jyske serie 2 til 2.division.

Lars selv spillede 10 A-landskampe (1 mål) heraf otte for AGF og to for Skovbakken – denne klubs første og hidtil eneneste A-landsholdspiller, men han havde sluppet roret, da FC Roskilde i debutkampen den 1.august 2004 på hjemmebane tog imod Brabrand og måtte lide et smerteligt nederlag på 5-0. Også returopgøret den 16.april 2005 blev tabt på udebane – denne gang med 2-0.

Holdopstillingen i denne første FCR-turneringskamp i historien var i øvrigt: Lars Bjerring (M), Claus Brandt, Jannick Larsen, Morten Petersen, Anders Koogi, Martin Sommer, Jonas Andersen, Martin Dybdahl, Brian Nygaard, Charlie Thannouki, Anders Dahl, Dion Knudsen, Jesper Nielsen og Morten ”Slagter” Nielsen.

Det skal i øvrigt siges, at holdet i ugen op til havde spillet en pokalkamp mod Albertslund (vundet med 3-2) og netop Albertslund var nærmeste forfølger, da holdet rykkede op fra Danmarksserien.

De to næste møder kom i 1.division i sæsonen 2009/10 og her blev det til gengæld til to FCR-sejre, idet man 30/8 vandt hjemme med 3-2 (Jeppe Kjær, Stefan Schmidt, Jamil Farrington) og ¼ ude slog forstadsårhusianerne med 2-0 på mål af Casper Grønn og Anders Simonsen (spillede kun denne halvsæson i FCR, 14 kampe, 2 mål).

Brabrand kom i denne sæson igen på næstbedste niveau og det blev til 1-1 i den første kamp i Århus Vest.

Samlet ser det derfor således ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FC Roskilde - Brabrand 5 2 1 2 6-10

Efter to målløse kampe kommer der forhåbentlig gang i målscoringen og endnu en gang er det på en fremmed ”hjemmebane” – denne gang på Herlev Stadion, hvor vi gerne skulle have tre point selvom vi må undvære Stefan Hansen og Morten Nielsen, der begge er i karantæne i denne kamp, efter advarslerne i Vejlekampen.