Optakt til FC Roskilde - Birkerød

Trænerne har ordet....

Vi er nu kommet 5 kampe ind i forårsprogrammet, og det er dermed en kærkommen lejlighed til at evaluere og komme med en lille status fra livet på 1. Senior.

Efter i månedsvis at have forberedt os på et meget spændende forår var det et særdeles tændt hold vi sendte på banen til den første kamp mod Vanløse. Og netop banen og premiere-nerverne var 2 elementer, der i den grad kom til at præge sæson-åbneren i Vanløse. Rent taktisk følte vi os velforberedte, men det tog en scoring efter hjørne og dyder som fight og hårdt arbejde at køre en 2-0 sejr hjem. En herlig start i godt vejr og med fantastisk støtte fra de mange tilrejsende Roskilde-fans. 9 sejr i træk og ny klub-rekord!

Kamp 2 var mod B1908 - Et hold vi notorisk har det svært med, og som er rigtig dygtige til at gøre livet surt for sine modstandere. Og opgaven blev ikke nemmere af, at vi kom bagud på et flot langskud i 1. Halvleg. Heldigvis reducerede vi hurtigt derefter og viste noget af den moral som holdet bliver ved med at tillægge sig. Kampens afgørende moment faldt i forbindelse med en B1908 udvisning hvor vi efterfølgende scorede og deres træner blev bortvist. Vi vandt på trods af modgangen mod et af topholdene og er 8 sejre i 8 forsøg på hjemmebane. Igen en kæmpe tak til de over 1000 fremmødte tilskuere!

Kamp 3 i Espelunden mod Avarta - Et rigtig svært sted at spille – bare spørg Fr. Amager der netop har tabt 3-2 derinde.  Og et usandsynligt omskifteligt vejr med hagl og regnbyger og en kraftig vind gjorde det bestemt ikke nemmere. Efter stort pres får vi dog scoret inden pausen og lukker kampen kort ind i 2. Halvleg. En kamp der udover specielt Emils 1-0 mål vil blive husket for Crilles indhop, mål og assist – og så i kamp 200!

Kamp 4 var mod B93 - Vi fik 1-1 i efteråret efter en dårlig præstation derinde. B93 er et hold, der er taktisk klogt og samtidig indeholder meget individuel kvalitet. I en særdeles lige og taktisk affære scorede Crille igen og vi vandt en smal 1-0 sejr uden for alvor at spille prangende. Det er netop sejrene i den slags lige kampe, der er med til at definere et rigtig tophold.

Kamp 5 var ude mod GVI - 3. kamp på 8 dage satte truppens bredde, fysik og fokus på prøve. En bulet bane gjorde ikke udfordringen mindre. Men igen viste holdet enormt overskud. Ikke nok med at vi vinder knusende sikkert 6-0. Spillet gav også for alvor løfter om, at offensiven er ved at være tunet ind til de afgørende kampe i foråret.

5 sejre i streg har naturligvis gjort starten på dette forår god. Men internt på holdet er vi MEGET bevidste om, at der forude venter 10 finaler som skal vindes én af gangen. Og samtidig er vi bevidste om den proces det hele tiden er at lægge lag ovenpå vores spil, så vi kan fortsætte den positive udvikling, holdet er i gang med.

Vi har gennem foråret følt os beæret over opmærksomheden og støtten fra vores fans og alle omkring os. Det har i sandhed været dejligt at mærke både i forbindelse med kamp men også i hverdagen. En stor tak for den inspiration! Vi håber blot på at betale tilbage gennem dyder såsom ærgerrighed og sammenhold, godt spil og masser af point på kontoen.

Vi ses på stadion!

- Marc Thevis

Andreas Sørensen scorer til 0-2 i det første opgør den 2. august 2013. Kampen endte med en knusende 0-5 sejr til FC Roskilde i efterårets første kamp.

IF ”Skjold” Birkerød

Som i andre provinsbyer var det en kommunelærer – Levring - der i 1917 startede fodbolden op i Birkerød, men navnet ”Skjold” kom først til nogle år efter. Man har spillet fere steder i Birkerød og omegn og i mange år (1926-1962) spillede man i Kajerød, inden man endelig kunne tage det nuværende stadion i brug i 1962.

Birkerød kom først rigtig op i rækkerne i årene efter krigen og i Sjællands bedste række – Sjællandsserien – havde RB 1906 og Birkerød det første møde i sæsonen 1948/49, hvor begge holdene vandt på udebane med 2-0/1-2. De første seks sæsoner var meget lige 5 – 1 – 6 set med RB 1906’s øjne, og i disse 12 kampe scorede Egon Larsen 12 mål i tilsammen ni af kampene, og ser vi på sæsonerne 1951/52 og 1952/53 scorede RB 1906 ti mål (Egon de fem), men RB 1906 tabte alle fire kampe med ét mål.

Birkerød kom gennem Sjællandsserien og Kvalifikationsspillet i 3.division 1955/56, men kom samme år retur igen og det blev til nye møde klubberne imellem, inden RB’erne rykkede op i 1958.

Mens RB 1906 ”kun” har været nede at runde Danmarksserien måtte ”Skjold” i årene 1974-76 tage til takke med en plads i serie 2, men allerede i 1981 – fem år efter – kom klubben for første gang i landets næstbedste række, der dengang hed 2. division.

I årene fra 1959 til 2000 mødte vi således kun Birkerød i 16 kampe i otte sæsoner. Ind imellem har der været enkelte pokalkampe – som vanligt uden den større Roskildesucces. Således var en pokalkamp i sæsonen 2010/11 også det første møde mellem FC Roskilde og Birkerød. (2-0 til Birkerød). I sidste sæson vandt FC Roskilde hjemme med 3-2 (efter bagud 0-2), men tabte med samme 0-2 i Birkerød. I denne sæson var kampen på Rudersdal Stadion den første og det med en 5-0 sejr til FC Roskilde til følge. Ellers er det meget lige kampe klubberne i mellem, så det bliver spændende på søndag.

Samlet ser det således ud (idet jeg selvfølgelig ikke håber at trætte enkelte af denne sides læsere for meget):

Kampe V U T Målscore
RB 1906 37 14 7 16 73-77