Optakt til FC Roskilde - AGF

Så er det i aften, at FC Roskildes skal forsøge at vriste point fra storfavoritterne fra AGF, der efterhånden har det ene ben i Superligaen. Det bliver den første af tre virkelig svære kampe (mod rækkens nr. to, et og tre) som FC Roskilde står overfor, men som altid vil "De lyseblå" give alt hvad de har i sig, i jagten på flere point.

Og det er endnu ikke blevet til en sejr over AGF, men én gang skal jo være den første...

Men ingen er i tvivl om, at AGF må påtage sig favoritrollen - de ligger komfortabelt på 2. pladsen, med hele ti point ned til nummer tre.

Og man må sige, at AGF har et setup, der er superligaen værdig. Cheftræner er Morten Wieghorst, assistenttræner er Bent Christensen og angrebstræner er Flemming Povlsen og tager man et kig på spillertruppen, er den også pakket med kvalitetsspillere - i flæng kan nævnes Steffen Rasmussen, Alexander Juel Andersen, Stephan Petersen, Danny Olsen, Kasper Povlsen, Jesper Lange, Kim Aabech, Mate Vatsadze, Morten Nordstrand og ikke mindst "vores egen" Jeppe Kjær, som dog endnu ikke har fået helt så meget spilletid, som han helt sikkert gerne ville have haft.

Som de fleste ved, er FC Roskilde plaget af skader - bare læs seneste udgave af "Nyt fra Fysikken" - men omvendt kan man være helt sikker på, at den trup som cheftræner Anders Theil udtager, vil kæmpe med næb og klør for at give AGF kamp til stregen. Og vi har præsteret fint i sæsonens to første kampe mod AGF. Først 2-2 i sæsonens første kamp, og senest et rigtig ærgerligt 1-0 nederlag, hvor Danny Olsen scorer i overtiden. Begge kampe på udebane.

Så nu er det altså tid til at byde AGF velkommen i Roskilde Idrætspark.

Som altid vises alle AGF's kampe i TV (TV3 Sport 1), men for at mærke stemningen sådan helt rigtigt skal en fodboldkamp opleves i virkeligheden. Derfor mød op og giv din støtte til FC Roskildespillerne, der kæmper for endnu en sæson i 1. division.

Vel mødt til et brag af en fodboldkamp i Roskilde Idrætpark i aften (kl. 19:00).

Hør hvad vores altid hårdtarbejdende anfører Nikolaj Hansen har at sige om sit flotte langskudsmål mod Skive og om kampen mod AGF.

Roskilde Garden kommer og underholder

Lige op til kampstart bliver der fest og farver uden for banen. Roskilde Garden kommer og giver en minikoncert før kampen - nemlig fra kl. 18:30 - 18:50 og igen i pausen, hvor de giver publikum et  Beatles show.

Roskilde vs AGF

Af Bjørn Jensen

AGF - eller fuldt ud: Aarhus Gymnastik Forening er stiftet den 26. september 1880 – men først mange år senere med fodbold på programmet.

I fodboldregi er AGF den klub, der siden Danmarksturneringen blev indført i 1927, har spillet de fleste kampe i de forskellige DM-rækker – med langt de fleste på højeste niveau. Det er blevet til 2.060 kampe – med flest sejre og positiv målscore og imponerende 3.078 point (omregnet til 3-pointssejr).

AGF blev i 1955 det første hold fra Jylland, der vandt DM – og kun det andet provinshold. Køge var jo det første året før, og en Københavnsk dominans var herefter brudt og næste vinder fra disse kanter kom først i 1966, hvor Hvidovre efter oprykning flere år i træk endte med trofæet i hånden.

AGF har været på prof.-vognen siden starten i 1978, men efter det sidste af fem danmarksmesterskaber i 1986 er det siden kun blevt til tre bronzemedaljer i årene 1987, 1991 og 1997.

Pokaltiler har klubben ni af: 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992 og senest 1996, mens det det siden indførslen af denne turnering i 1954/55 er blevet til yderligere fem finaler.

Da A.GF i langt de fleste år har været i landets bedste række, er møderne med Roskilde, også ganske få, ja det er kun fire stk. – og alle i FCR-regi.  AGF kom på besøg i 2006/07 i Roskilde og vandt efter forlænget spilletid (lidt uretfærdigt) med 2-1. Charlie Thannoukki scorede for FCR og Ole Budtz var i øvrigt med for AGF.

AGF måtte ned i 1.division i sæsonen 2010/11 og det blev til to 2-0 sejre. Den 20. august i Roskilde (TV-kamp med indvielse af det nye lysanlæg) og siden 13.april 2011 på NRGI-arena – af de fleste måske bedre kendt som Århus Stadion.

Forrige møde var 1. kamp for FCR i 1.division i denne omgang og gav den 27. juli 2014 uafgjort 2-2 efter FC Roskilde-føring på 2-0 på mål af Lasse Emil Nielsen (kamp nr. 63 – mål nr. 40) og Andreas Lissau (debut) kommet i sommerpausen fra Næstved.

Næste sammenkomst var igen i Århus – denne gang Skærtorsdag den 2. april – og 3.517 tilskuere så AGF vinde (lidt ufortjent) i dyb overtid hvor en nedfaldsbold gav en flugter i kassen af indskiftede Danny Olsen.

Samlet ser statistikken ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FC Roskilde - AGF 5 0 1 4 3-9