Optakt til FC Roskilde - AB

Efter hele tre udekampe i træk er det nu tid til, at vi igen skal spille hjemme i Roskilde Idrætspark – og det glæder vi os til. Både qua vores fine hjemmebanestatistik og qua den stadig stigende opbakning vi mærker i byen.

De tre udebanekampe har kun givet 3 point – det er vi bestemt ikke tilfredse med og især 2. halvleg i Vejle var ikke godkendt.

Kampen i Helsingør var en ekstrem tæt og intens affære, som vi skulle have haft 1 point i. Når vi så efterfølgende har set kampen, og med rette kan føle os snydt for et straffe til Nøhr 40 sekunder før Helsingørs afgørende scoring i overtiden, bliver smagen af det nederlag endnu mere bitter.

Heldigvis rejste vi os og vandt 2-1 over Næstved, som vi ellers tidligere har haft det lidt svært imod.

Efter kampen i Næstved har vi haft en god periode, hvor vi har kunne træne hårdt og arbejde på vores spillestil. Vi har oplevet at vores modstandere har fået stadig større respekt for os, og derfor har vi arbejdet på de udfordringer, det giver os i løbet af kampene.

Det håber og regner vi med, at man kan se i søndagens kamp mod AB.

AB har rykket sig meget i løbet af foråret på den spillemæssige front. De er blevet mere solide og vandt blandt andet 3-1 ude mod Fredericia efter en flot 3-0-føring ved pausen. I sidste runde var de særdeles uheldige med at tabe 2-0 i Hobro efter en kamp, hvor AB ret beset burde have vundet. De har blandt andet to store muligheder ved stillingen 0-0.

Søren Bjerg og Ove Christensen har spillet med stort set det samme hold i de seneste kampe, og AB har solid erfaring hos profiler som Nicolai Høgh, Rasmus Nielsen, Kristian Uth, Rasmus Hansen og Kasper Kristensen.

Til dagens kamp må de dog undvære Rasmus Hansen og Sebastian Lassen, som begge er ude med karantæne.

Efter et super forår på skadesfronten er vi lige nu lidt hårdt ramt. Halse og Stenderup er begge ude resten af foråret, og vi har ydermere været ramt af en del småskavanker – men vi er meget tilfredse med vores trup, og som vi så i Næstved er spillerne klar til at gå ind og gribe chancen, når de får den.

Vi har syv kampe tilbage i sæsonen og vi er ikke langt fra vores målsætning – nu skal arbejdet gøres færdigt!

Vi glæder os til at byde Akademisk Boldklubs trænere, ledere, fans og spillere velkommen i Ørnereden søndag eftermiddag.

Der skal også lyde et velkommen til dommerne samt til vores trofaste fans – god kamp!

/Rasmus Monnerup, First team coach