Optakt til FC Roskilde - AaB

Det er næppe gået mange af Roskilde og omegns fodboldelskeres næser forbi, at de lokale helte i morgen tørner sammen med Superligamandskabet AaB i morgen, når den sidste kvartfinale i DBU Pokalens løber af stablen.

Så mød op og støt FC Roskildes forsøg på igen at sende et Superligamandskab ud af pokalturneringen - og dermed sende FC Roskilde i to semifinaler mod AGF.

Det bliver naturligvis en kæmpe mundfuld for "De lyseblå", men omvendt - så længe bolden er rund.... og hvem havde troet, at vi skulle eliminere FC Midtjylland og Hobro.

Men der er ingen tvivl om, at FC Roskilde er "underdogs" og Superligaens nummer to, AaB, er klare favoritter. Med en trup, der tæller prominente navne som Würtz, Enevoldsen, Augustinussen, Ahlmann, Spalvis, Thomsen og Risgård, så vil ethvert hold i Danmark skulle spille op til deres absolut bedste, for at hente et fornuftigt resultat.

Og det gælder helt givet også i morgen aften.

En fodboldkamp skal jo optimalt set opleves "live" - men hvis du alligevel er forhindret i at troppe op i Roskilde Idrætspark i morgen aften, sendes kampen på TV3 Sport 1.

Så på med det lyseblå/hvide halstørklæde, den positive og optimistiske stemning, det gode humør og mød op og støt gutterne i dette års største brag af en kamp.

En optimistisk Michael Winter tror på vores unge talenter og tror på, at holdet rejser sig til tirsdagens pokaldyst, hvor der kun er én ting der tæller - og det er en sejr.

Pokalkamp mod AaB – 1963 og 2016

- af Bjørn Jensen

”En pokalsensation efter 120 minutters styrkeprøve var intet mindre end EN KÆMPEPRÆSTATION”

Sådan lød overskriften i ”Ekstra Bladet” Mandag d.25.november 1963 efter RB 1906 kom gennem pokalkampen med en sejr på 1-0 over 1.divisionsholdet AaB, på et mål efter syv minutters spil i første halvleg af den forlængede spilletid – målscorer Jørgen Schinck, der prikkede en bold fra Thomas Christiansen ind.

Efter kampen kunne

• Thomas Christiansen fortælle, at det var en god hjemmebane man havde fået i Ålborg, idet ”Chang” i 3.division blev slået 3-2 et par uger forinden
  • Preben Larsen og Poul Skibsted var ekstra galde for at de vandt over de gamle holdkammerater på deres bane og de var i særklasse RB’s bedste spillere  denne kamp.
  • Jens Olsen gav to træningskampe i ugens løb mod gode militærhold æren for at man havde kræfterne til at komme igennem 120 minutter – enhver træner i dag ville nok påstå det modsatte!
  • AaB-erne, Heini Hald (U-landsholdet) og Kjeld Thorst (A-landsholdet) erkendte, at Roskildes sejr var fortjent og det kan være svært at spille mod energisk kæmpende lavere rangerende hold.
  • Endnu en A-landsholdspiller fra AaB – målmand Kaj Poulsen – var uheldig i et sammenstød med RB’s Tonny Andersen, og måtte en tur omkring Ålborg Kommunehospital til obersvation for hjernerystelse. Venstre wing, Kaj Hansen kom på mål uden at lede sig passere – ja, dengang var der hver 12., 13. 14.mand og ej heller en reservemålmand !

Samme smøre var at læse i den lokale ”Roskilde Tidende”, der osgå nævnte, at de to trænere, RB’s Børge Petersen og AaB’s Kaarlo Niilonen, var enige om retfærdigheden i kampens resultat.

RB var nu i 1/8-dels finalen og kunne trække blandt otte 1.divisionshold, seks 2.divisionshold og et Jyllandsseriehold (Vorup Boldklub), der nu er del af Randers FC.

Vi trak som bekendt B 1909 fra Odense på udebane – vi tabte 3-0 – men det var også det hold, der brød Esbjergs daværende dominans og vandt mesterskabet året efter i 1964.

Kan vi gøre kunstykket efter den 5. april 2016 ?

Ja, selvfølgelig kan vi det. I stærkeste opstilling mener jeg, at vi i dag kan byde de fleste op til dans. FCK er måske i dag en tand stærkere end de andre i superligaen, men mon ikke der kan lure en lille overraskelse og så dermed to kampe mod AGF i semifinalen – et sted et Roskildehold aldrig har været før.

AaB er i øvrigt i evighedstabellen for Divisionskampe nr. tre med (omregnet til tre point for sejr) 2.118 kampe og 3.026 point. Bedre er AGF og OB. KB(B 1903)/FCK vil selvfølgelig til sammen være suverænt nr. 1 – men begge eksisterer stadig – mens de øvrige fortsat kun er én og samme klub.

Det samme er RB 1906/FC Roskilde, der vil være med nr.25 (mellem FCK og B 1903) med 893/1.249 hhv. 344/508 – i alt 1.237 kampe og 1.757 point – ikke så ringe endda.

Silkeborg - som vi tabte til søndag – er nr.20 med 1.430 kampe og 2.203 point. (Det giver et snit på 1,41 – her er Roskildes faktisk bedre med 1,42 !!)

Forhåbentlig en god kamp – mange tilskuere – og en hjemmesejr. Desværre sidder artiklens forfatter selv i netop Silkeborg, men jeg skal nok krydse fingre og følge med.