Optakt til FC Helsingør - FC Roskilde

I morgen søndag spiller FC Roskilde, ganske som i seneste weekend, igen et af de traditionsrige sjællandske arvefjendeopgør, når turen går til Helsingør.

FC Roskildes trup bliver endeligt udtaget efter lørdagens træning, så det bliver spændende at se, hvilke spillere trænerstaben satser på skal få os tilbage på sporet igen. Der er nogle spillere med længerevarende skader, som der naturligt må ses bort fra, og så slås et par spillere med småskader, som skal vurderes i dag.

FC Helsingør, er kommet fint fra start og ligger aktuelt på 2. pladsen - og de er (sammen med Vejle) stadig ubesejrede i denne sæson. To sejre og to uafgjorte kampe er det blevet til.

Som oprykkere i sidste sæson, havde mange nok set FC Helsingør som et hold, der skulle slås i bunden af tabellen - men det viste sig, at Christian Lønstrups tropper - efter en lidt svag start - hurtigt vænnede sig til tempoet i 1. division.

FC Roskilde mødte netop FC Helsingør i premierekampen i sæson 2015/2016 og vandt sikkert 3-0 på mål af Bajram, selvmål og Martin Andersen. I foråret havde en del dog ændret sig og FC Helsingør havde mere held i sprøjten, når modstanderne hed FC Roskilde.

24. marts tabte FC Roskilde 0-2 på hjemmebane - begge mål sat ind i kampens første fire minutter og 1. maj tabte FC Roskilde 3-1 i Helsingør - igen blev Helsingørs mål sat ind hurtigt efter hinanden - alle tre blev sat ind på 10 minutter.

Målscorer i begge kampe var farlige Martin Koch - ham skal der holdes godt øje med i morgen, hvis han er med. Men uanset hvad, er der nok at holde øje med for FC Roskilde - spillere som Riel og Hammershøy-Mistrati er farlige spillere, og de scorede begge mod Vejle, da de senest spillede 2-2 - og første 0-2 til det 87. minut.

FC Helsingør har dog flere andre dygtige spillere, man skal holde et vågent øje med - f.eks. anfører og forsvarsstyrmand, Andreas Holm, Rasmus Minor, Ricki Olsen, Mads Aaquist, Zinckernagel og Morten Bertolt.

Vi håber mange FCR-supportere finder vej til Helsingør Stadion - der bliver brug for al den støtte vi overhovedet kan få. Det bliver et brag af en kamp og forhåbentlig kampen, hvor FC Roskilde kommer tilbage på sporet.

Valon i duel om bolden i hjemmebaneopgøret mod FC Helsingør (24. marts 2016)