Optakt til BSV - FC Roskilde

Kl 15:00 fløjtes forårssæsonens sidste udebanekamp i gang, når FC Roskilde besøger BSV på Rundforbi Stadion.

Trænerne Claus Larsen og Peter Madsen (tidligere Brøndby-spiller), der står i spidsen for BSV, har udtalt, at de forventer en sejr over FC Roskilde - så det må være et signal til vores gutter om, at de skal være 100% klar fra første sekund.

Det bliver interessant at se holdets reaktion efter sidste weekends første nederlag, siden 15. september 2013. Vi håber, at holdets rutinerede spillere holder fast og strammer op, så vi igen kommer op på det niveau, hvor vi skal være - og hvor vi har været i så lang tid, at det ikke er tilfældigheder, vi ligger suverænt nummer 1. Måske bringes sultne spillere i spil, som brænder efter at vise deres kvaliteter og indstilling til bare at ville vinde? Måske satses der på rutine? Mon ikke de yngre spillere gerne vil vise, at de er klar til niveauet i NordicBet-ligaen, når FC Roskilde åbner på udebane mod AGF, søndag den 27. juli 2014?

Spørgsmålene er mange lige nu - men vi bliver alle klogere senere på dagen, når spillerne løber på banen til endnu en spændende fodboldkamp - den næstsidste i denne forrygende oprykningssæson.

Kom og støt holdet!

BSV vs Roskilde

BSV (Boldklubben Søllerød Vedbæk) er kun 12 år gammel, men rødderne i de gamle moderklubber går tilbage til 1912, hvor Holte IF blev stiftet. Senere kom Vedbæk BK til – stiftet i 1918 - mest med feriegæster fra København som de bærende kræfter.

Holte IF spillede i de første år med i Nordre Birks Boldspil-Union, men kom i 1932 også med i SBU. Hertil var kommet en tidligere landsholdspiller fra København, Svend Aage Remtoft, der var drifkraften i Holte og senere blev en meget aktiv person i Sjællands Boldspil-Union, med mange år som formand og aktivt medlem af dommerudvalget til glæde for ”begge sider” af fodbolden.

I 1966 blev Holte IF – der i mange år havde spillet på Grünervej (Holte Skole) – slået sammen med Søllerød Nærum IK og Søllerød BK var en realitet. Kampbanen var nu (og havde været for Holte siden 1952) Rudegård Stadion og de første kampe med netop Søllerød var i de for RB 1906 så trange DS-år fra 1968 til 1975, mens vi inden i og omkring krigens slutning havde mødt Holte IF fire gange.

FCR har kun to opgør mod BSV på tapetet – en pokalkamp sidste år med sejr 3-1 til BSV som følge (FCR-mål af Lasse Brandt Hansen) og senere i efteråret hvor sejren den 22. september i Roskilde var den første af de 20 sejre i træk som vore helte fra Domkirkebyen har stået for.  Sejren var på 2-0 og målene var af – igen – Lasse Brandt Hansen samt Kristian Geertsen, der spillede sin kamp nr. 10 for FCR. Herefter trådte Emil i karakter og scorede de første 17 af sine i alt 31 mål i de næste blot syv kampe.

Uafgjort er det aldrig blevet til blandt de to klubber – i den ene eller anden version – og pokalkampe er fortsat ikke Roskildes spidskompence med to nederlag i lige så mange kampe.

Statistikken er i sin helhed som følger:

Antal Kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Holte 4 3 0 1 22-7