Optakt til Brønshøj - FC Roskilde

Alle kampe er vigtige for FC Roskilde. Og alle i truppen har den indstilling, at hver en kamp er som en pokalfinale - der skal gives ALT hvad man kan give, for at vi er placeret over nedrykningsstregen, når den sidste kamp fløjtes af, den 6. juni 2015.

Når det så er sagt, må man bare erkende, at der findes kampe mod de hold, man betragter som direkte konkurrenter, som er ekstra specielle og som man bare ikke vil tabe. Ser man på tabellen i øjeblikket, er dagens kamp mod Brønshøj en af den slags kampe.

Formår FC Roskilde at fortsætte med det stabile spil og den kyniske indstilling foran mål, hvor specielt Christian "Greko" Jakobsen har vist prøver på sin målnæse, skal der nok være point at hente i Brønshøj.

Men ingen kampe i 1. division er nemme - og det ligger 100% sikkert fast. Så selvom Brønshøj har tre karantæner og cheftræneren stoppede efter mandagens nederlag 1-0 til HB Køge, skal man på ingen måde tage noget for givet - og det gør "De lyseblå" heller ikke, for det er både trænerne og spillerne for kloge til. Man ved nemlig ikke hvordan et hold reagerer, når de står i den situation. De er utilregnelige, så holdet kan både komme svækket men absolut også styrket ud til den efterfølgende kamp, hvis der kommer en "trodsreaktion".

Vi håber, at rigtig mange FC Roskilde-supportere vil følge fanklubbens bus og møde op og støtte gutterne. Kampen starter kl. 15:00.

Hør hvad cheftræner Anders Theil har at sige op til dagens kamp i Tingbjerg  Idrætspark.

Roskilde - Brønshøj

Af Bjørn Jensen

Brønshøj Boldklub er stiftet den 15. maj 1919 og kom i divisionen i 1945 – og har aldrig siden været ude af Danmarksturneringen. Klubben var i landets bedste række i årene, 1962-64, 1970-72, 1981-89 med en bedste placering som nr. 5 i 1984 til følge. Kælenavnet er grundet den gul/sort-stribede trøje ”hvepsene” og de har de sidste ca. 40 år holdt til på Tingbjerg Idrætsanlæg.

Første møde med Roskilde faldt først den 8. maj 1976 i RB 1906’s tilbagevenden til 3. division hvor det blev til 0-0 i Roskilde Idrætspark. Returopgøret bød på det samme antal mål, mens et tredje møde denne sæson – i pokalturneringen – gav en RB-sejr på 3-1 på mål af brødrene Lars og Pauli Andersen samt Peter Frimann. Alle møderne – også i FCR-tiden -  har været på 2. eller 3. niveau og vi har aldrig mødt Brønshøjs andethold i turneringskampe, til trods for, at de i alle årene har haft et 1.hold i divisionerne.

I dagens trup er blandt andet målmanden Nicklas Dannevang, der efter FCR-tiden kom til Holbæk og Nordvest FC, hvor det så i 2013 blev til et skifte til ”hvepsene”.

Brønshøj må til lørdagens kamp undvære Lars Emil Andersen, Sebastian Lassen og Mads Gabel med karantæne, mens FCR har Jepser Bech i ”skammekrogen” efter advarslen mod Vejle. Bemærkelsesværdigt er det, at Benjamin Willaume-Jantzen dømmer lørdagens kamp – han var også opmand i sæsonens første to opgør – ude med 1-1 den 13. september på en straffesparksscoring af Lasse Emil Nielsen – og senere den 24. oktober i 0-0 løsningen i Roskilde.

I øvrigt har ”Hvepsene” i denne uge i fælles forståelse afbrudt samarbejdet med træner Carit Falch og den resterende trænerstab tager over indtil videre.

Sammenlagt ser statistikken inden det 27. indbyrdes opgør nu ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Brønshøj 12 4 5 3 18-21