Optakt til Brønshøj - FC Roskilde

Jagten på sæsonens første sejr i NordicBet Ligaen fortsætter i dag, når "De lyseblå" løber på banen i Tingbjerg Idrætspark.

FC Roskilde fik tanket selvtillid i onsdags, hvor holdet - som bekendt - sendte Hvidovre ud af DBU Pokalen. Afgørelsen kom efter forlænget spilletid, så spillerne måtte virkelig slide sig sejren. Indædt kampgejst og en ukuelig vilje til sejr er helt sikkert også nogle af de dyder gutterne skal have frem i dag, hvis det skal blive til point i Brønshøj - og meget gerne tre point, så vi kan kravle væk fra nedrykningsstregen.

Brønshøj ligger p.t. på sidstepladsen og har - ganske som FC Roskilde - sæsonens første sejr til gode. Så der er ingen tvivl om, at de vil kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne for at det bliver dem, og ikke os, der står med en sejr, når kampen fløjes af. Udover et smæk på 0-5 til AGF har alle deres nederlag været med et enkelt mål. Så de føler formentlig også, at de har været meget tæt på at få flere point - og at de bare lige skal give den "et nøk mere" for at den forløsende sejr kommer i hus. Så uanset deres placering, går man helt galt i byen, hvis man skulle finde på at undervurdere dette altid fightende Brønshøj-hold.

Der fløjtes til kamp kl. 15:00 - kom og støt gutterne og giv dem den uvurderlige hjælp de har brug for.

Lad os håbe, at Lars Brøgger igen viser sin målfarlighed, som det var tilfældet mod Hvidovre i pokalkampen i onsdags

Roskilde vs Brønshøj Boldklub

Brønshøj Boldklub er stiftet den 15. maj 1919 og kom i divisionen i 1945 – og har aldrig siden været ude af Danmarksturneringen. Klubben var i landets bedste række i årene 1962-64, 1970-72, 1981-89 med en bedste placering som nr. 5 i 1984 til følge. Kælenavnet er grundet den gul/sort-stribede trøje ”hvepsene”, og de har de sidste ca. 40 år holdt til på Tingbjerg Idrætsanlæg.

Første møde med Roskilde faldt først den 8. maj 1976 i RB 1906’s tilbagevenden til 3. division, hvor det blev til 0-0 i Roskilde Idrætspark. Returopgøret bød på det samme antal mål, mens et tredje møde denne sæson – i pokalturneringen – gav en RB-sejr på 3-1 på mål af brødrene Lars og Pauli Andersen samt slagter Frimann (Peter). Alle møderne – også i FCR-tiden -  har været på 2. eller 3. niveau og vi har aldrig mødt Brønshøjs andethold i turneringskampe, til trods for at de i alle årene har haft et 1. hold i divisionerne.

I 1987 fik RB 1906 tilgang af Brønshøjs topscorer, Verner Eriksen (263 kampe/74 mål), men efter blot 12 kampe og ét mål blev han løst af kontrakten i sommerpausen og fortsatte i Tårnby. Samme år kom også Stig Marcussen fra ”Hvepsene” og det blev i sæsonen til 20 kampe for RB 1906.

Sammenlagt ser de indbyrdes opgøre ud som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 12 4 5 3 18-21
FC Roskilde 8 5 0 3 14-8
RB 1906 (Pokal) 3 1 0 2 3-6
FC Roskilde (Pokal) 1 0 0 1 5-7
I alt 24 10 5 9 40-42

Meget jævnbyrdigt og ja, kampen på lørdag i Tingbjerg er blot indbyrdes opgør nr. 25!

- Bjørn Jensen