Optakt til AGF - FC Roskilde

I dag drager FC Roskilde for tredje gang i foråret til Jylland - de to første gange med stor succes - i jagten på flere point. Denne gang går turen til Århus, hvor storholdet AGF tager i mod "De lyseblå" på NRGi Park.

AGF må være favorit, når man kigger på truppen, hvor tidligere FC Roskilde-spiller Jeppe Kjær er med i deres 20 mandstrup. Deres superliga-setup, træner med international erfaring og en trup, der tæller profiler fra ind- og udland kan virke skræmmende. Men vi har tit set, at FC Roskilde præsterer flot, når holdet har rollen som "underdogs". Og med tanke på vores 2-2 kamp i sæsonens første svære udekamp - selvom det efterhånden er længe siden - samt, ikke mindst, vores rigtig fornuftige start på efterårssæsonen, vil "Ørnene" ikke være skræmte. Vi vil have naturlig respekt og være velforberedte.

Rammer vores gutter det rette spændingsniveau og kan de finde de flotte takter frem, som de viste i kampene mod AC Horsens og FC Fredericia, kan alt ske!

Kickoff er kl. 19:00.

FC Roskilde kan forvente støtte fra de trofaste FCR-supportere, da FC Roskilde Fan Club selvfølgelig - fristes man til at sige - møder talstærkt op. En udsolgt fanbus har afgang fra "Reden" i Roskilde Idrætspark kl. 15:00.

Vel mødt til alle FC Roskilde-supportere på NRGi Park.

En fokuseret anfører Nikolaj Hansen fra det første opgør mod AGF (27. juli 2014), hvor FC Roskilde fik 2-2 i premierekampen i 1. division.

Roskilde - AGF

Af Bjørn Jensen

AGF, eller fuldt ud: Aarhus Gymnastik Forening er stiftet den 26. september 1880 med kommis Christian Christensen som initiativtager, og det var, jf. navnet, med gymnastik på programmet og derudover hugning og fægtning. Fodbold, svømning og tennis kom til i 1902, og det var AGF’s sande ildsjæl gennem mange år, K. M. Lind, der gennemførte dette. I 1935 flyttede man ”uden for byen” til det nuværende anlæg på Fredensvang i Viby og samtidig kom håndbold på programmet.

I fodboldregi er AGF den klub, der siden Danmarksturneringen blev indført i 1927, har spillet flest kampe i de forskellige DM-rækker – med langt de fleste på højeste niveau. Det er blevet til 2.050 kampe – med flest sejre og positiv målscore og imponerende 3.055 point (omregnet til 3-pointssejr).

AGF blev i 1955 det første hold fra Jylland, der vandt DM – og kun det andet provinshold. Køge var jo det første året før, og en Københavnsk dominans var herefter brudt og næste vinder fra disse kanter kom først i 1966, hvor Hvidovre, efter oprykning flere år i træk, endte med trofæet i hånden.

AGF har været på "prof.-vognen" siden starten i 1978, men efter det sidste af fem danmarksmesterskaber i 1986 er det siden kun blevt til tre bronzemedaljer i årene 1987, 1991 og 1997.

Pokaltitler har klubben ni af: 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992 og senest 1996, mens det, siden indførslen af denne turnering i 1954/55, er blevet til yderligere fem finaler.

Da AGF i langt de fleste år har været i landets bedste række, er møderne med Roskilde også ganske få, ja det er kun fire stk. – og alle i FCR-regi.  AGF kom på besøg i 2006/07 i Roskilde (pokalturneringen) og vandt efter forlænget spilletid (lidt uretfærdigt) med 2-1. Charlie Thannoukki scorede for FCR og Ole Budtz var i øvrigt med for AGF.

AGF måtte ned i 1.division i sæsonen 2010/11 og det blev til to 2-0 sejre. Den 20. august i Roskilde (TV-kamp med indvielse af det nye lysanlæg) og siden 13. april 2011 på NRGI-arena – af de fleste måske bedre kendt som Århus Stadion.

Sidste møde var 1. kamp for FCR i 1. division i denne omgang og gav den 27. juli 2014 uafgjort 2-2 efter FC Roskildeføring på 2-0 på mål af Lasse Emil Nielsen (kamp nr. 63 – mål nr. 40) og Andreas Lissau (debut), kommet i sommerpausen fra Næstved.

Det ville være dejligt, hvis første sejr over AGF kom i dag.

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FC Roskilde - AGF 4 0 1 3 3-8