Optakt til AC Horsens - FC Roskilde

15. august 2015

Søndag går turen igen til Jylland - denne gang til Horsens og forhåbentlig med lidt mere held i sprøjten end sæsonens første udebanekamp i Fredericia, der gav et smæk på 4-0 til et særdeles velspillende FC Fredericia-mandskab.

Morgendagens modstander er placeret nederst i tabellen - AC Horsens har tabt deres tre første kampe og har en målscore på 3-9. Men når man kender deres karismatiske cheftræner, Bo Henriksen, og hans evne til at piske fightervilje ind i sine spillere, skal man ikke lægge for meget i bundplaceringen. Et hold som AC Horsens vil på et tidspunkt begynde at rykke på sig og vinde kampe. Det skal så bare helst ikke være i morgen.

Selv om AC Horsens har mistet en del vigtige spillere, tæller truppen dog stadig flere kompetente navne, fx. tidligere FC Roskildemålmand, Nicklas Dannevang, Jacob Berthelsen, Niels Lodberg, Jeppe Mehl, Thomas Kortegaard, Mathias Nielsen, Mensah og målfarlige Kjartan Finnbogason, så de har helt klart kvaliteten til at kravle højere op i tabellen.

FC Roskilde har tanket selvtillig ved at vinde de seneste to kampe - 1-0 hjemme over HB Køge og 1-2 på udebane over Nykøbing FC i DBU Pokalen. Så det bliver spændende om trænerteamet får lagt den rette taktik, så "De gule" kommer ned med nakken og "De lyseblå" kan tage turen hjem søndag aften med yderligere point på kontoen.

Kampen starter kl. 15:00 og forhåbentlig vil mange af vores trofaste FC Roskilde-supportere møde op på lægterne og støtte gutterne.

Vel mødt!

Det skriver AC Horsens som optakt til kampen

Billeder fra forårets sidste kamp, hvor AC Horsens sejrede 1-2 i Roskilde Idrætspark (6. juni 2015).

Roskilde vs Horsens

af Bjørn Jensen

Horsens er en modstander, som vi siden det første møde i 3. division i 1960, har spillet nogenlunde lige op med. Horsens kom i 1967 i landets bedste række, 1. division, og det blev i det første år til holdets bedste resultat nogen sinde med en bronzemedalje til følge.

Holdet blev – grundet spilletrøjens farve – kaldt ”den gule fare” allerede i 1925 og det levede man også op til i 1960’erne, men allerede efter sæsonen 1970 måtte man igen ned i den næstbedste række. I perioden havde  klubben sine landsholdsspillere nr. 3, 4 og 5, nemlig Bent Schmidt Handsen, Max Møller og Jørn Rasmussen. Den første er uden tvivl den mest kendte, og det var givetvis blevet til mere end ni A-landskampe, hvis ikke man havde stoppet for professionelle spillere. Herefter fik han henved 400 kampe for PSV Eindhoven med henad 100 mål til følge – det bl.a. sammen med landsmændene Ole Sørensen, Kresten Bjerre og Henning Munk Jensen.

Horsens fS (forende Sportsklubber) er fra 4/11-1915 og var RB 1906’s modstander i otte sæsoner (1960-1989). Man forsøgte i flere omgange at starte et fælleshold i Horsens og omegn og det blev i 1987 til FC Horsens, men uden HfS – men med B 1940 og Dagnæs IF. I 1994 blev det så til AC (Alliance Club) Horsens hvor FC Horsens og Horsens fS gik sammen nu suppleret med Stensballe IK.

De to hold vandt hver især på udebane i den forgangne sæson, og mon ikke "De lyseblå" håber at dette fortsætter i den næste kamp, når det går løs søndag eftermiddag på CASA-Arena.

27 møder er det blevet til i det hele, og det er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Horsens fS 16 7 3 6 27-18