Optakt til AC Horsens - FC Roskilde

Så går det løs igen!

I morgen rejser FC Roskilde til Horsens, hvor holdet møder "Den gule fare fra AC Horsens - det øjeblikkelige midterhold i 1. division (ligger pt. nr. seks). Det tidligere superligahold har dog en masse uforløst potentiale og med navne som Jude Nworuh, Morten "Molle" Rasmussen, Martin Retov, Steffen Kielstrup, Janus Drachmann og Thomas Kortegaard i truppen, indgyder det naturlig respekt.

Så det bliver en kamp, hvor "De lyseblå" skal vise de positive takter, holdet har vist, efter hjemkomsten fra træningslejren i Tyrkiet. Mange ting er begyndt at virke godt - de nye spillere er ved at finde deres pladser på holdet, der er kommet en robust defensiv organisation samtidig med, at der også produceres målchancer.

I truppen er humøret godt og spillere og trænere har tro på, at tingene kan lykkes. Denne gejst og vindermentalitet bliver også en vigtig ingrediens, når der skal arbejdes sten hårdt for at hente de fornødne point i forårets 16 kampe.

FC Roskilde står i en situation, hvor der ganske enkelt skal kæmpes med næb og klør for at overleve i 1. division - og det vil der helt sikkert blive. Ja, og så har vi jo også lige efterårets 0-1 nedlag, der helt klart skal "hævnes" - for der havde vi fortjent en bedre skæbne (læs mere her).

Så ingen tvivl om, at AC Horsens er favoritter, men der er heller ingen tvivl om, at FC Roskilde godt kan byde dem op til dans, hvis de seneste ugers tendens videreføres - så der er virkelig "lagt i kakkelovnen" til et brag af en forårspremiere.

Vi håber mange FC Roskilde-supportere har mulighed for at støtte holdet i Horsens i morgen. Vores "12. mand" på tribunen betyder virkelig meget for holdet.

Vel mødt!

Roskilde vs Horsens

På søndag den 15. marts 2015 starter den spændende forårssæson for Roskildes ”Ørne” når der fløjtes op CASA Arena i Horsens.

Horsens er en modstander, som vi siden det første møde i 3. division i 1960, har spillet nogenlunde lige op med. Horsens kom i 1967 i landets bedste række, 1. division, og det blev i det første år til holdets bedste resultat nogen sinde med en bronzemedalje til følge.

Holdet blev – grundet spilletrøjens farve – kaldt ”den gule fare” allerede i 1925 og det levede man også op til i 1960’erne, men allerede efter sæsonen 1970 måtte man igen ned i den næstbedste række. I perioden havde klubben sine landsholdsspillere nr. 3, 4 og 5, nemlig Bent Schmidt Handsen, Max Møller og Jørn Rasmussen. Den første er uden tvivl den mest kendte, og det var givetvis blevet til mere end ni A-landskampe, hvis ikke man havde stoppet for professionelle spillere. Herefter fik han omkring 400 kampe for PSV Eindhoven med ca. 100 mål til følge – det bl.a. sammen med landsmændene Olse Sørensen, Kresten Bjerre og Henning Munk Jensen.

Horsens fS (forende Sportsklubber) er fra 4/11-1915 og var RB 1906’s modstander i otte sæsoner (1960-1989). Man forsøgte i flere omgange at starte et fælleshold i Horsens og omegn, og det blev i 1987 til FC Horsens, men uden HfS – men med B 1940 og Dagnæs IF. I 1994 blev det så til AC (Alliance Club) Horsens hvor FC Horsens og Horsens fS gik sammen nu suppleret med Stensballe IK – i Horsens østlige omegn.

25 møder er det blevet til i det hele, og det er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Horsens fS 16 7 3 6 27-18