Optakt til AB - FC Roskilde

I morgen fortsætter FC Roskilde "Mission Possible" og jagten på flere point, når slaget mod ærkerivalerne fra AB skal udkæmpes på Gladsaxe Stadion kl. 15:00.

Ser man på den aktuelle stilling i tabellen, er det en såkaldt "seks-points-kamp", da vi ligger nummer 9 med 29 point og AB nummer 10 med 25 point - så der er virkelig lagt op til en intens affære.

De to forrige opgør i sæsonen har været vidt forskellige. Den første kamp (28/9-2014) gav os sæsonens første sejr, da vi på Gladsaxe Stadion udspillede AB og vandt 0-4.  Rollerne var så helt byttet om, da vi (9/11-2014) havde besøg af AB, der var de kommet ind i en rigtig god periode med fire sejre i træk, og vi måtte indkassere et nederlag på 2-4, efter en tam indsats.

I dette interview med assistentræner Michael Winter, kan du høre hans vurdering af AB-kampen.

Hvem der trækker det længste strå denne gang må naturligvis afhænge af dagsformen, men FC Roskilde er kommet stærkt ud af starthullerne efter vinterpausen, hvorimod AB har haft lidt større problemer med at få de nødvendige point. AB har i foråret vundet én sejr og spillet to uafgjorte - senest i onsdags mod Vejle, der endte 1-1.

FC Roskildes trænerstab og spillere kender dog også kun alt for godt den "overlevelsesevne", som AB har haft igennem flere sæsoner i 1. division, hvor de kæmper med alt hvad de har for at undgå nedrykning - og det er jo gået godt indtil nu.

Men lad os håbe, at "De lyseblå" fortsætter det opløftende spil, som foråret har budt på - og hvis gutterne kæmper med næb og klør, samtidig med de følger den taktik som trænerstaben har lagt, skal det nok ende ud i en god præstation, der forhåbentlig kaster point af sig - og naturligvis gerne alle tre. 

Vi håber på den sædvanlige store opbakning fra vores trofaste og loyale FC Roskilde supportere. Der skulle være få pladser tilbage i fanbussen, så skynd dig at melde dig til her.

Vi ses til en spændende fodboldkamp - vel mødt!

I dette interview med Jepser Bech kan du høre hans vurderinger af Lyngbykampen og hvordan han ser vores muligheder i morgen mod AB.

Statistik AB - Roskilde


  Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - AB 16 5 3 8 15-30
RB 1906 - AB 2 8 2 5 1 14-12
RB 1906 - AB (Pokal) 3 1 0 2 7-10
FC Roskilde - AB (Pokal) 1 0 0 1 0-1
FC Roskilde - AB 10 2 1 7 14-19
I ALT 38 10 9 19 50-72

Her en situation fra den første kamp på Gladsaxe Stadion, der gav FC Roskilde sæsonens første sejr.