FC ROSKILDE

Overbygningen FC Roskilde

Den 19. januar 2004 etablerede Himmelev-Veddelev Boldklub, Svogerslev Boldklub og Roskilde Boldklub af 1906 et selskab med navnet FC Roskilde A/S, hvis formål det er at være det formelle udgangspunkt for en overbygning de tre klubber imellem.

Overbygningen, der omhandler et divisionshold samt fire ungdomshold – U19, U17, U15 og et U14 hold, har som målsætning at placere FC Roskilde blandt landets bedste fodboldklubber på såvel senior- som ungdomsplan. Primært gennem udvikling af egne talenter og gerne i en kombination mellem sportsudøvelse og uddannelse. Det er således et mål, at der skal etableres et fodboldakademi, hvor fodbold og undervisning skal kunne ses i et samlet hele.

Midlerne til at opfylde denne målsætning er bl.a. at involvere erhvervslivet i Roskilde som sponsorer og samarbejdspartner, således at der kan skabes et optimalt sportsligt udviklingsmiljø for byens ungdom.

Hertil kommer et tæt samarbejde med Roskilde kommune, som har støttet klubben økonomisk igennem en årrække i form af en elitesportsaftale, ligesom kommunen gennem sit ejerskab til Roskilde Idrætspark har været garant for optimale spilleforhold.

FC Roskilde ledes af en bestyrelse, som er sammensat af en klubrepræsentant for moderklubben, Roskilde Boldklub 1906, og derudover af personer, der primært har deres baggrund i det private erhvervsliv.

Roskilde Idrætspark

FC Roskildes hjemmebane er Roskilde Idrætspark placeret lige midt i byens hjerte og med udsigt til domkirkens spir fra tribunen. Den ejes og drives af Roskilde kommune. Der er plads til ca. 6.000 tilskuere. Heraf kan ca. 500 benytte sig af overdækkede pladser på tribunen. Roskilde kommune har gjort et stort stykke arbejde for at få det bedste ud af de eksisterende forhold.