Nyt fra trænerstaben

Vi har nu været i fuld sving i over to måneder, og det er nu tid til at gøre status over starten på sæsonen 15/16. Fremadrettet vil jeg komme med en samlet status efter ca 5 kampe, så de interesserede kan følge med og komme lidt bag kulisserne i og omkring FC Roskildes Bet25 Liga-hold.

Opstarten efter et par ugers sommerferie var som altid kort, hvor vi skulle nå en masse på kort tid. Heldigvis sad vores fantastiske forår stadig i baghovedet, så alle i og omkring truppen gik til opgaven med mod på tilværelsen, og træningen i den nye sæson har været på et meget højt niveau. Der har været en del udskiftning i truppen, og samlet set har de to seneste transfer-vinduer været fremragende. Det er også nødvendigt at præstere i transfer-vinduerne, hvis man vil spille med i Bet25 Ligaen.

I starten havde vi naturligvis stor fokus på det fysiske, og da det var på plads har vi fokuseret på at videreudvikle vores spillestil, som bragte os så langt i foråret. Defensivt har det set forholdsvis solidt ud, men offensivt har vi kæmpet lidt med at skabe nok chancer - hvilket sjovt nok også har betydet, at vi ikke helt har scoret mål nok.

Det spiller naturligvis også ind, at vi har solgt Emil til Rosenborg og Greko til Brøndby. Det tager lidt tid at erstatte en topscorer - eller som vi vores tilfælde, to topscorere.

Derfor har vi ledt efter den rette konstellation af spillere, og set på hvordan vi kan lukke modstanderne op. Vi har også måtte erkende at der er kommet en anden respekt om os, hvilket er positivt, da det jo er på baggrund af gode resultater, men det har også betydet at modstanderne er endnu bedre forberedt på os, og derfor er det nødvendigt at udvikle vores spil, hvilket er en fed udfordring.

De nye spillere har også betydet at vi får et andet udtryk på banen, og vi kigger hele tiden på, hvorledes vi kan udnytte spillernes spidskompetencer, så det kommer holdet til gode.

Heldigvis har vi en super trup med nogle spillere, som er professionelle og som tænker fodbold, hvilket gør arbejdet i hverdagen spændende og det er med til at udvikle os alle.

Resultatmæssigt har det været en lidt blandet start. Vi kom rigtig godt fra start med en sikker 3-0 sejr over Helsingør, men siden har det været lidt blandede bolcher. Vi har nu 12 point for 9 kampe og ligger solidt midt i tabellen. Vi har været lidt for svingende i vores præstationer med Fredericia som lavpunktet, og Lyngby som højdepunktet. Til gengæld er vi rigtig glade for at vores hjemmebane er ved at blive et fort - kun en overtids-scoring af Vejle betød et spinkelt nederlag. Men de fire hjemmekampe har givet 3 sejre og så overtids-nederlaget mod Vejle, og det er godkendt.

På udebane vil vi gerne hente flere point, og det arbejder vi hårdt på. Især Horsens og Næstved burde have kastet flere point af sig efter gode præstationer.

Slutteligt bliver jeg nødt til at rette en kæmpe tak til vores fans. Det er en vanvittig imponerende udvikling fankulturen i Roskilde har gennemgået. Da jeg stod i spidsen for Birkerød og vi mødte FCR for et par år siden, var der ikke meget stemning omkring kampene, men jeg skal da lige love for at det har ændret sig! Det er fantastisk at følge den nuværende udvikling, og det betyder utroligt meget for spillerne og alle omkring holdet. Når vi spiller i Reden er vi virkelig på hjemmebane og fansenes opbakning og forskellige initiativer giver lige de sidste procenter. Og i flere udekampe har vi jo nærmest følt vi spillede hjemme - især i Slagelse og Næstved var opbakningen fantastisk og meget højlydt. Og så er det bare klasse at se fanklubben være på plads fredag aften i Skive! Stor respekt!

På vegne af trænerteamet

Rasmus Monnerup, First team coach